Izvor: Tanjug | Ponedjeljak, 03.06.2019.| 12:32
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Huawei Technologies prodaje većinski udio u Huawei Marine Systems

Ilustracija (Foto: Pixabay / chaitawat)
Huawei Technologies (HT) planira da proda 51% dijela u svom podvodnom telekom kablovskom biznisu Huawei Marine Systems (HMS), izveštava agencija Rojters, pozivajući se na saopštenje kupca.

Kompanija Hengtong Optic-Electric (HOE), koja se bavi proizvodima optičke komunikacione mreže, objavila je na Šangajskoj berzi da je 31. maja potpisala pismo o namjerama sa firmom HT, o kupovini vlasničkog udjela u HMS plaćanjem u gotovini i u akcijama.

Cijena nije navedena, a u HT su odbili da komentarišu. Trgovanje akcijama HOE na Šangajskoj berzi danas je obustavljeno zbog tekućih razgovora o tom ugovoru.

HMS je osnovan 2008. godine kao zajedničko preduzeće sa britanskom kompanijom Global Marin (GM) i uglavnom se bavi izgradnjom podvodnih komunikacijskih kablova širom svijeta. HT je stekao većinski udio akcija sa pravom glasa u upravnom odboru HMS u avgustu 2018. godine, a GM ima 49%

HMS je prošle godine ostvario prihod od 394 miliona juana (57,10 mil USD) i zabilježio neto dobit od 115 miliona juana, prema godišnjem izvještaju o poslovanju njegove krovne kompanije.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.