Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 03.06.2019.| 15:58
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Kompanija m:tel želi preuzeti i dobojski Elta-Kabel

(Foto: Steve Heap/shutterstock.com)
Konkurencijsko vijeće BiH je 4. marta 2019. godine zaprimilo prijavu koncentracije kompanije m:tel o namjeri da postane 100% vlasnik kablovskog operatera Elta-Kabel, javlja BiznisInfo.

Ova koncentracija, prema podacima iz Prijave, će imati efekat prvenstveno na mjerodavnim tržištima maloprodaje: fiksne telefonije, mobilne telefonije, pružanja usluga interneta, te na tržištu pružanja usluga radio i TV programa, na teritoriju Bosne i Hercegovine.

Konkurencijsko vijeće poziva sve zainteresirane privedne subjekte koji djeluju na mjerodavnom tržištu ili druge privredne subjekte koji djeluju na drugim tržištima, na kojima bi namjeravana koncentracija mogla imati efekat, te druge institucije ili udruženja koje imaju odgovarajuća saznanja o mjerodavnom tržištu da mogu dostaviti pisane primjedbe i mišljenja u vremenskom roku od 7 dana od dana objave obavijesti.

Ovo se navodi u obavijesti Konkurencijskog vijeća datiranoj na 30. maj 2019.

BiznisInfo podsjeća da je m:tel u većinskom vlasništvu Telekoma Srbija. Elta-Kabel je, prema procjenama, vodeći kablovski provajder u Republici Srpskoj.

m: tel je nedavno kupio kompanije Telrad net iz Bijeljine i banjalučki Blicnet, koje od početka ove godine posluju u njegovom sastavu.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.