NavMenu

Poslovna zona u Stanarima spremna u septembru - U izgradnju uloženo više od milion maraka

Izvor: RTRS Ponedjeljak, 03.06.2019. 15:58
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Goodluz/shutterstock.com)Ilustracija
Opština Stanari gradi poslovnu zonu kako bi privukla investitore da ulažu i otvaraju nova radna mjesta. Kako navode u ovoj opštini, poslovna zona će biti spremna do septembra, a mogla bi obezbijediti posao za najmanje 150 ljudi.

Termoelektrana u Stanarima okosnica je razvoja najmlađe opštine u Srpskoj, ali ne smije biti i jedina, pa su nadležni odlučili da šansu daju zainteresovanim investitorima. Tri proizvodne hale već niču i do septembra oko 5.000 kvadrata biće na raspolaganju privrednicima.

– Treba da se završi do septembra, da bude vanjsko uređenje, parking, priključne saobraćajnice, kompletno opremanje od struje do vode – rekao je za načelnik opštine Stanari Dušan Panić.


– Gledalo se u okruženje da te cijene budu daleko povoljnije, niže i obrađivači koji su to preračunavali gledali su da to stimulativno djeluje na buduće investitore – istakao je Ostoja Stevanović, predsjednik SO Stanari.

Dragomir Vidović, odbornik, dodao je da je cijena prihvatljiva.

– Imajući u vidu, ako gledamo okruženje gdje je to znatno skuplje po kvadratu u okruženju. A, ako bude potencijalnih investitora gdje je to opravdano postoji mogućnost da se donese i druga odluka oko nižih cijena – dodao je Vidović.

Investitorima koji odluče da u Stanarima razviju posao opština će ponuditi pogodnosti zakupa, zavisno od toga koliko radnika zaposle. Razmišlja se i o varijanti da investitori sami grade poslovne objekte.

– Mi nudimo, a ima još u toj industrijskoj zoni tri gdje ćemo dati zemljište da potencijalni investitori prave kao što radi Derventa, Prnjavor, a nadam se da ćemo mi biti još povoljniji – dodao je načelnik opštine Stanari.

Za gradnju poslovne industrijske zone opština Stanari do sada uložila je više od milion maraka. Tim novcem pokriven je otkup zemljišta i izgradnja i kompletno opremanje proizvodno-poslovnih hala.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.