Izvor: eKapija | Nedjelja, 02.06.2019.| 19:21
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Na Rujištu kod Mostara planirana izgradnja gondole - Italijani zainteresovani za investiranje u projekat

(Foto: superjoseph/shutterstock)
Na Međunarodnom sajmu privrede, prehrane i turizma Dani trešnje koji se održava od 19. do 21. juna u Mostaru biže prezentiran i jedan novi turistički projekat u Mostaru - gondolska žičara koja bi se instalirala na prostoru Rujišta, rekao je direktor sajamske manifestacije Salem Bubalo.

- Siguran sam da bi to preporodilo ove prostore, a gosti koji dolaze u Mostar bi tako imali kompletniji nivo ponude. Taj projekta će biti prezentiran na svečanosti otvorenja sajma, a dolaze važni gosti koji imaju iskustva s takvim projektima u svojim destinacijama - dodao je Bubalo, prenosi portal Kupujemodomaće.ba.

Zbog projekta gondole na Rujištu na sajmu će sarajevska iskustva sa žičarom na Trebeviću prezentirati gradonačelnik našeg glavnog grada Abdulah Skaka. Najavljen je i dolazak gradonačelnika Raške u Srbiji na čijem lokalitetu se nalazi gondola na Kopaoniku.

- Dolazi nam i italijanski ambasador u našoj zemlji Nicola Minasi koji želi da razmotri mogućnosti investiranja upravo na ovu temu - najavio je Bubalo.

Na sajmu će čelni ljudi Grada Mostara potpisati sporazum o partnerstvu sa Zrenjaninom, a bit će prezentirani i turistički potencijali Irana.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.