Izvor: Indikator | Subota, 01.06.2019.| 08:44
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Bingo u Maglaju otvorio tehnološki najopremljeniju trgovinu

(Foto: facebook.com/bingo)
Kompanija Bingo Tuzla je u petak, 31. maja, otvorila svoju 201. poslovnicu, ovoga puta u Maglaju.

Objekat se prostire na površini od 10.000 metara kvadratnih, od čega je prodajni prostor 6.500 m2. Osim hipermarketa, u sklopu centra je i veliki, moderno uređen restoran sa 300 mjesta, igraonica, zlatara Dar, a već od 6. juna će biti otvorena trgovina sa sportskom opremom Sport Reality i apoteka.

Hipermarket u Maglaju je tehnološki najsavremenije opremljena trgovina u Bosni i Hercegovini, kazala je Tatjana Paunoski, PR kompanije Bingo.

- Slijedeći standarde Evropske Unije, u ovom centru smo prvi u BiH ugradili najsavremeniji sistem tehnološke rashlade visokog stepena efikasnosti, koji umjesto freona, koji u atmosferi uzrokuje efekat staklene bašte, koristi CO2. Također smo, u cilju dodatnog iskorištenja otpadne energije, ugradili sisteme za zagrijavanje sanitarne vode za potrebe objekta. Ovim projektima smo znatno smanjili emisiju štetnih plinova u atmosferu uz znatnu uštedu toplotne i rashladne energije.

Načelnik općine Maglaj Mirsad Mahmutagić izrazio je zadovoljstvo zbog investicije za koju se Bingo odlučio.
- Ovaj tržni centar je od velikog značaja za Maglaj. Osim grandioznog objekta i povoljnih cijena koje Bingo nudi, otvorenje ovog centra je ispunjenje želja naših sugrađana. Tu je zaposleno 90 ljudi, ali ovo otvorenje u Maglaju imat će i efekat indirektnog zapošljavanja kroz kooperante kojima će ova kompanija omogućiti plasman svojih proizvoda.

Kompanija Bingo broji šesnaest poslovnica na području Zeničko-dobojskog kantona, a u svojoj mreži ima ukupno 201 trgovinu, te 8.000 uposlenih.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.