Izvor: eKapija | Subota, 01.06.2019.| 08:19
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Za sanaciju Titove pećine u Drvaru odobreno 50.000 KM

(Foto: YouTube.com)
Izmjenom Odluke o usvajanju Programa utroška s kriterijima raspodjele sredstava namijenjenih razvoju turizma u Federaciji BiH, Vlada FBiH je u četvrtak, 30. maja, odobrila 50.000 KM kao podršku sanaciji Titove pećine u Drvaru.

Među kriterije za raspodjelu novca tog transfera Federalnog ministarstva okoliša i turizma su, izmjenom Odluke, uvršteni i projekti od značaja za FBiH s ciljem očuvanja brendiranog turističkog mjesta, te zaštite turističkog proizvoda.

Federalnom ministarstvu okoliša i turizma obratio se načelnik Općine Drvar zahtjevom za hitnu pomoć u sanaciji Titove pećine u okviru Spomen kompleksa 25. maj. Riječ je o oštećenjima nastalim usljed velikih oborinskih voda, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Sufinansiranje programa jedan je od načina obogaćivanja i kvalitativnog unapređivanja turističke ponude i promocije, te približavanja savremenim turističkim trendovima, a s ciljem promocije i zaštite turističkih destinacija i usluga, zadržavanja postojećih i otvaranja novih radnih mjesta, kao i razvoja cjelokupne privrede Federacije BiH.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.