NavMenu

Prijave za konkurs International Medis Awards for Medical Research do 4. septembra

Izvor: eKapija Petak, 31.05.2019. 08:23
Komentari
Podeli
(Foto: Dragon Images/shutterstock.com)
Stručni žiri za dodjelu nagrade International Medis Awards već šesti put zaredom raspisuje konkurs International Medis Awards for Medical Research za najbolja medicinska dostignuća u regiji srednje i jugoistočne Evrope.

U 2019. godini učešće je otvoreno za sve ljekare i farmaceute sa područja farmacije, gastroenterologije, ginekologije, intenzivne medicine (sa anesteziologijom), neurologije, oftalmologije, pedijatrije, pulmologije (sa alergologijom) ili reumatologije.

Istraživački rad mora biti prihvaćen, predstavljen ili objavljen između 1. septembra 2018. i 31. avgusta 2019.

Konkurs je raspisan u devet zemalja: Austriji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Mađarskoj, Makedoniji, Sloveniji i Srbiji.

Prijavljene radove ocjenjivaće stručni žiri prema unapred određenim kriterijumima. Čine ga međunarodno priznati stručnjaci različitih specijalnosti pod vodstvom predsjednika žirija prof. dr Matije Tomšiča, dr med., načelnika Kliničkog odeljenja za reumatologiju na Univerzitetskom kliničkom centru Ljubljana. Žiri će odabrati finaliste i po jednog pobjednika sa svakog raspisanog istraživačkog područja, prenosi portal Medis health.
Pobjednici konkursa dobiće bronzanu skulpturu Budućnost (Future) i finansijsku podršku za dalji istraživački rad u iznosu od 2.500 EUR (bruto).

Finalisti konkursa dobiće priznanje Medis Awards finansijsku podršku za dalji istraživački rad u iznosu od 500 EUR (bruto). Finalisti i članovi stručnog žirija biće pozvani na svečanu ceremoniju dodjele nagrada koja će se održati 4. novembra 2019. u Ljubljani.

Rok za prijavu je 4. septembar 2019, a više informacija možete dobiti na linku www.medis-awards.com.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.