NavMenu

Gubitak Krajina osiguranja skoro 45% vrijednosti osnovnog kapitala

Izvor: Nezavisne novine Četvrtak, 30.05.2019. 09:33
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: PureSolution/shutterstock.com)Ilustracija
Krajina osiguranje Banjaluka posluje u izuzetno složenim uslovima, s neizvjesnim izgledom za nastavak uspješnog poslovanja, piše u revizorskom izvještaju ovog društva za prošlu godinu.

Kako se navodi u dokumentu koji je objavljen na Banjalučkoj berzi, ova osiguravajuća kuća je iskazala gubitak u iznosu od 1.261.904 KM, što sa gubitkom iz ranijih godina od 4.794.453 KM ukupno iznosi 6.056.339 KM, ili 44,31% od osnovnog kapitala.

Poslovni prihodi društva su iznosili 4 mil KM i smanjeni su za oko 330.000 KM u odnosu na 2017. godinu, dok su poslovni rashodi iznosili 5,9 miliona i povećani su za 975.000 KM.

Krajina osiguranje godinama se suočava s poteškoćama u poslovanju, a potpuni sunovrat počeo je nakon što su krajem 2015. njegovi većinski vlasnici postali Naven Aggarwal i Gupta Neete.

Sumnja se da su njih dvoje od preuzimanja društva počinili niz nezakonitosti zbog čega su konstantno bili pod nadzorom Agencije za osiguranje RS, ali i MUP-a, koji je podnio i izvještaje o zloupotrebi položaja i pranju novca.

U aprilu ove godine Upravni odbor je smijenio direktoricu tog društva Miru Teodorović i na njeno mjesto imenovao Gorana Bobara, dok je predsjednik UO Goran Gajić podnio ostavku.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.