Izvor: eKapija | Četvrtak, 30.05.2019.| 08:19
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Međunarodni sajam hrane i ugostiteljske opreme 14. i 15. juna u Sarajevu

Međunarodni sajam hrane, pića i ugostiteljske opreme se ove godine održava po drugi put u Sarajevu. Sajam će se održati u petak i subotu, 14. i 15. juna, u prostoru novootvorenog Convention Centra Hills, a u organizaciji marketinške agencije Altermedia i magazina In HoReCa.

Cilj sajma je na jednom mjestu okupiti izlagače iz oblasti prehrambene i industrije pića, proizvođače i distributere ugostiteljske opreme.

Najavljenih čak stotinu izlagača na ovom, drugom po redu InHoreca sajmu pokazuje koliko je ozbiljan interes i potreba industrije za sajmom na kojem mogu predstaviti svoje usluge, proizvode i novitete.

- Već dugo se kroz svoja namjenska izdanja, naročito InHoreca i InStore magazine, bavimo HoReCa kanalima (hoteli, restorani i kafei), i odavno smo, komunicirajući direktno s ljudima iz ove industrije, prepoznali potrebu za sajmom ovakve vrste u Bosni i Hercegovini - kaže Rešid Muratović, direktor agencije Altermedia objašnjavajući razloge za pokretanje sajma.

- Odziv izlagača prošle i, naročito, ove godine pokazuje da smo donijeli ne samo dobru, nego i za industriju korisnu odluku pokretanjem ovog specijaliziranog sajma - pojasnio je Muratović.

Sajam je namijenjen i razmjeni poslovnih ideja, inicijativa i kreiranju platformi za nove saradnje između srodnih branši i bolji protok informacija u ovoj specifičnoj grani privrede.

- Posebno nas raduje što ćemo biti prvi sajam koji će biti organizovan u novootvorenom, mutifunkcionalnom Convention Centru hotela Hills, koji se prostire na impresivnih 4000 kvadratnih metara, što ga čini prvim i jedinim takvim prostorom u zemlji - najavljuje Šefik Gušić, direktor InHoreca sajma, dodajući da je za posjetioce sajma pripremljeno izvanredno puno različitih mogućnosti i ponuda na sajamskom prostoru.

Osim degustacija i kuharskih senzacija pripremljena su različita natjecanja barista i food blogera, a organizatori su najavili i sadržaj za najmlađe posjetioce.

U mnoštvu pripremljenih sadržaja izdvaja se i InHoreca AfterWork Free Zone Party, najavljen za oba dana sajma u vremenu od 16 do 19 sati, gdje se uz ponudu pića i delicija očekuje i odlična muzika.Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.