Izvor: eKapija | Srijeda, 29.05.2019.| 09:50
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Podrška ženskom preduzetništvu u RS - Dodijeljeni grantovi od 80.000 KM

Ilustracija (Foto: Halfpoint/shutterstock.com)
U okviru projekta "Evropski Akt o malom biznisu kao okvir strategija i politika za MSP uBiH – SBA u BiH" realizovana je prva primjene mehanizma SIEM, koji se razvija i koristi za poboljšanje implementacije strategija i planova fokusiranih na mala i srednja preduzeća.

Prva primjena je urađena u intenzivnoj saradnji sa Ministarstvom privrede i preduzetništva Republike Srpske, kao jednim od glavnih partnera projekta, navodi se na sajtu Agencije za razvoj preduzeća Eda.

Radi se o dodjeli dva granta za podršku preduzetništvu žena.

Na javni poziv za podršku preduzetništvu žena javilo se 2 5aplikanata, a nakon evaluacije komisije, koju su činili predstavnici Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske i agencije Ede, izabrana su dva projekta.

Riječ je o projektu "Podrška preduzetništvu žena Republike Srpske" (Privredna komora Republike Srpske, Banjaluka) i projektu "Etno preduzetnica" (Humanitarno udruženje žena Duga, Banjaluka). Ukupna vrijednost ova dva projekta iznosi 105.347,26 KM pri čemu je iznos granta 79.997,26 KM.

Projektima su planirane aktivnosti koje doprinose institucionalnom jačanju ženskog preduzetništva, jačanju konkurentnosti i saradnji žena u preduzetništvu, te njihovoj medijskoj promociji. Projektne intervencije su izabrane u skladu sa Strategijom razvoja MSP Republike Srpske za period 2016 – 2020. godine i Evropskim aktom o malom biznisu (Small BusinessAct for Europe).

Projekat "Evropski okvir za razvoj strategija i politika zamala i srednja preduzeća u Bosni i Hercegovini – SBA u BiH", finansira SIDA putem Ambasade Švedske u BiH.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.