NavMenu

Podrška ženskom preduzetništvu u RS - Dodijeljeni grantovi od 80.000 KM

Izvor: eKapija Srijeda, 29.05.2019. 09:50
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: Halfpoint/shutterstock.com)Ilustracija
U okviru projekta "Evropski Akt o malom biznisu kao okvir strategija i politika za MSP uBiH – SBA u BiH" realizovana je prva primjene mehanizma SIEM, koji se razvija i koristi za poboljšanje implementacije strategija i planova fokusiranih na mala i srednja preduzeća.

Prva primjena je urađena u intenzivnoj saradnji sa Ministarstvom privrede i preduzetništva Republike Srpske, kao jednim od glavnih partnera projekta, navodi se na sajtu Agencije za razvoj preduzeća Eda.

Radi se o dodjeli dva granta za podršku preduzetništvu žena.

Na javni poziv za podršku preduzetništvu žena javilo se 2 5aplikanata, a nakon evaluacije komisije, koju su činili predstavnici Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske i agencije Ede, izabrana su dva projekta.

Riječ je o projektu "Podrška preduzetništvu žena Republike Srpske" (Privredna komora Republike Srpske, Banjaluka) i projektu "Etno preduzetnica" (Humanitarno udruženje žena Duga, Banjaluka). Ukupna vrijednost ova dva projekta iznosi 105.347,26 KM pri čemu je iznos granta 79.997,26 KM.

Projektima su planirane aktivnosti koje doprinose institucionalnom jačanju ženskog preduzetništva, jačanju konkurentnosti i saradnji žena u preduzetništvu, te njihovoj medijskoj promociji. Projektne intervencije su izabrane u skladu sa Strategijom razvoja MSP Republike Srpske za period 2016 – 2020. godine i Evropskim aktom o malom biznisu (Small BusinessAct for Europe).

Projekat "Evropski okvir za razvoj strategija i politika zamala i srednja preduzeća u Bosni i Hercegovini – SBA u BiH", finansira SIDA putem Ambasade Švedske u BiH.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.