NavMenu

Beyond Meat se širi u Evropi - U veganske burgere novac uložili Dikaprio i Gejts

Izvor: Indikator Srijeda, 29.05.2019. 09:35
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Alena Haurylik/shutterstock.com)Ilustracija
Beyond Meat, tvrtka specijalizirana za veganske hamburgere, a u koju su novac uložili Leonardo Dikaprio (Leonardo DiCaprio) i Bil Gejts (Bill Gates), širi se na evropskom tržištu.

Bezmesni burgeri kalifornijske tvrtke od sada se nude u partnerstvu s holandskim dobavljačem mesa Zandbergen, objavila je američka tvrtka.

U sjedištu Zandbergena u Zoeterwoudeu bit će izgrađeno novo proizvodno postrojenje, koje će biti prvo izvan SAD-a. Trebalo bi biti dovršeno u prvom tromjesečju 2020. Trenutno Beyond Meat uvozi svoje proizvode i prodaje ih u Evropi preko Zandbergena. U Njemačkoj su veganski burgeri ranije bili dostupni samo u veleprodajnom lancu Metro, a od sada ih ima i na policama diskonta Lidl.


Iz burgera koji se prave na bazi graška potpuno su uklonjeni životinjski sastojci kao što su jaja, mlijeko i meso. U SAD-u posao s takvim veganskim hamburgerima raste. Tamo proizvodi Beyond Meata koriste lanci fast fooda Carl's i Del Taco i prodaju se u supermarketima.

Otkako je izašla na berzu, kompanija Beyond Meat oduševljava tržište dionica i analitičare te je porasla za više od 160%.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.