NavMenu

Prva regionalna konferencija "Dani dobrog vjetra" 13. i 14. juna u Vodicama

Izvor: eKapija Utorak, 28.05.2019. 07:59
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: pedrosala/shutterstock.com)Ilustracija
Prva regionalna konferencija "Dani dobrog vjetra" biće održana od 13. i 14. juna u Vodicama u Hrvatskoj. Organizator konferencije je Udruženje Obnovljivi izvori energije, dok je regionalni partner poslovni portal eKapija.

Uz pokroviteljstvo Ministarstva zaštite okoline i energetike i partnersku podršku WindEurope, koji je kroz ovaj događaj prvi put prisutan u Hrvatskoj, konferencija Dani dobrog vjetra okupiće predstavnike evropskih i svjetskih institucija, kao što su Međunarodna agencija za obnovljive izvore energije, Evropska komisija, Energetska zajednica, Evropska banka za obnovu i razvoj, Međunarodna finansijska korporacija, Svjetska banka, kao i predstavnike ministarstava i finansijskog sektora iz regije, proizvođače turbina, proizvođače električne energije, predstavnike akademske zajednice.

Kako su istakli organizatori konferencije, ulaganje u projekte vjetroenergije u Jugoistočnoj Evropi je izuzetno nisko, a razvoj povjerenja investitora usporen je zbog makroekonomskih podataka.

Naime, podaci pokazuju da region ima oko milijardu evra ulaganja, u odnosu na 26,7 mlrd EUR uloženih u nove vjetroelektrane u Evropi. Samim tim, ovaj dio Evrope u ukupnim ulaganjima ima udio od svega 4% u 2018. godini, dok je samo godinu dana ranije taj procenat bio 16%.

Zato je Udruženje Obnovljivi izvori energije Hrvatske i riješilo da organizuje konferenciju "Dani dobrog vjetra", kako bi zemlje Jugositočne Evrope došle do zejdničkih rješenja za ispunjavanje evropskih ciljeva obnovljive energije.

Program prve regionalne konferencije "Dani dobrog vetra" dostupan je OVDJE.

Za učestvovanje na konferenciji možete se prijaviti OVDJE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Dodik: Do kraja godine građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se nada da će do kraja godine biti dobijena građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju. - Mislim da ćemo do kraja godine uspjeti svi zajedničkim naporima da dođemo do građevinske dozvole za izgradnju aerodroma u Trebinju. To je zajednički projekat koji podržava i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić - rekao je Dodik prilikom obilaska sajma privrede u Mostaru. Vučić

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.