Izvor: Nezavisne novine | Subota, 25.05.2019.| 08:15
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Elektrokrajina povećala naplatu za 1,5 mil KM - Nulta tolerancija za dužnike

Ilustracija (Foto: Nadezda Murmakova/shutterstock.com)
Preduzeće Elektrokrajina iz Banjaluke je za samo četiri dana sprovođenja naplate usluga od dužnika po sistemu nulte tolerancije registrovalo naplatu veću za 1,5 milKM ili za 33,9 %, izjavio je vršilac dužnosti generalnog direktora ovog preduzeća Dragan Čavić.


- Ne možemo da tolerišemo krađu struje, gubitke na mreži i nezakonitosti. Zadovoljan sam sprovođenjem ove aktivnosti na području Banjaluke, ali ne i nekih drugih radnih jedinica i tu će biti promjena. Ljudi moraju da shvate da ih štiti samo rad - rekao je Čavić.

On je naveo da preduzeće Elektrokrajina u sprovođenju ove aktivnosti vodi računa o ljudima koji su u teškoj zdravstvenoj ili socijalnoj situaciji.

- Radnici na terenu su dužni da to evidentiraju i dostave upravi preduzeća, a mi ćemo pokrenuti aktivnosti sa lokalnim zajednicama i rješavati takve slučajeve - kaže Čavić.

Čavić je rekao da Elektrokrajina neće biti u gubitku i da je njegova zakonska obaveza da o tome vodi računa, ističući da u preduzeću nema dovoljno montera i inženjera.

On kaže da Elektrokrajina ima veliki dug prema matičnom preduzeću - Elektroprivreda Republike Srpske.

- Bez restrukturisanja preduzeća nije moguće podnijeti toliki dug. Napravili smo ugovor o reprogramu i u ovom trenutku u potpunosti poštujemo sve njegove odredbe - istakao je Čavić.

On je dodao da je u kratkom periodu preduzeće Elektrokrajina prilično konsolidovalo finansije i da u ovoj godini nema novog duga.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.