Izvor: eKapija | Subota, 25.05.2019.| 08:00
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Beograd će u junu 2020. biti centar menadžmenta kvalitetom - EOQ kongres kvaliteta poslije 50 godina u srpskoj prestonici

Ilustracija (Foto: filmfoto/shutterstock.com)
Poslije skoro 50 godina, u Beogradu će se 2020. godine održati 64. EOQ kongres kvaliteta – odlučio je EOQ bord direktora, a prenosi Udruženje za menadžment kvalitetom i poslovnu izvrsnost Srbije (SRMEK), koje je i organizator kongresa.

Prema izjavi Dr Jova Lojanice, predsjednika Udruženja, u planu je učešće stručnjaka iz više od 50 država Evrope i svijeta, sa 600 i više učesnika.

- To će biti izuzetna šansa da se u Beogradu okupe najveći autoriteti iz Evrope, Japana, USA u drugih zemalja i iznesu svoja iskustva i najnovija saznanja iz ovih oblasti pred našim stručnjacima. U predstojećem periodu izvešćemo izuzetno opsežne pripreme, uključiti domaće stručnjake i firme kao i stručnjake i organizacije iz cijelog svijeta. Kao naš veliki izazov, Beograd i Srbija će 2 dana u 2020. godini biti centar svijeta za oblast menadžmenta kvalitetom i poslovnu izvrsnost - kazao je on.

EOQ (European Organization for Quality)- Evropska organizacija za kvalitet (osnovana 1956. godine u Briselu) je krovna organizacija u Evropi zadužena za obrazovanje stručnjaka u privredi za oblasti kvaliteta, životne sredine, bezbjednosti zdravlja, bezbjednosti hrane, socijalne odgovornosti, antikorupcije i mnogih drugih.

Udruženje za menadžment kvalitetom i poslovnu izvrsnost Srbije – Udruženje SRMEK je osnovano 1997. godine sa istim ciljevima kao EOQ (i EFQM) i nacionalni je predstavnik Republike Srbije u obje Evropske organizacije iz Brisela.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.