Izvor: biznis.ba | Nedjelja, 26.05.2019.| 13:17
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Federalno ministarstvo trgovine raspisalo poziv za finansiranje projekata unapređenja zaštite potrošača

Ilustracija (Foto: Pressmaster/shutterstock.com)
Federalno ministarstvo trgovine raspisalo je Javni poziv za finansiranje i sufinansiranje projektnih aktivnosti udruženja iz oblasti zaštite potrošača.

Projekti će, kako je potvrdio federalni ministar trgovine Zlatan Vujanović, biti finansirani iz sredstava ovogodišnjeg budžeta Federacije BiH, navodeći da će iznos sredstava za odobrene projekte biti do 10.000 KM.

Učešće u ovom javnom pozivu je otvoreno za nevladine organizacije i udruženja u oblasti zaštite potrošača registrirana na području Federacije BiH u skladu s važećim zakonskim propisima.

– Pozivamo sve nevladine organizacije i udruženja koja djeluju u oblasti zaštite potrošača, kao i udruženja koja djeluju u oblasti pružanja besplatne pravne pomoći građanima, a koja mogu potvrditi odnosno dokazati da su se kroz svoj dosadašnji rad doticali i pružanja savjetodavne i pravne pomoći iz sfere zaštite potrošača, da dostave prijedloge projekata u oblasti "Savjetovanje i informisanje potrošača u FBiH" – poručio je Vujanović.

Davanjem podrške udruženjima Federalno ministarstvo trgovine nastoji ojačati kapacitete udruženja u cilju podizanja javne svijesti o pravima potrošača kao i povećanja nivoa zaštite interesa potrošača putem organizovanog savjetovanja u konkretnim potrošačkim problemima.

Detaljnije informacije o uslovima za apliciranje i kriterijima za finansiranje projekata mogu se pronaći ovdje.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.