NavMenu

Održan FMCG Brand Forum u Beogradu - Ironija u malim količinama može biti veoma korisna u advertajzingu

Izvor: eKapija Petak, 24.05.2019. 09:20
Komentari
Podeli
(Foto: Aleksandra Kekić)
Konferencija o marketingu brendova u sektoru robe široke potrošnje (FMCG Brand Forum) okupila je u Beogradu više od 300 učesnika iz domaćih i regionalnih kompanija koji su željeli da saznaju više o trendovima u sektoru kojim se bave.

Govorilo se o trendovima u medijima, a posebno o digitalnom sadržaju, kao i o važnosti podataka, koji se danas prikupljaju i interno i eksterno. Bilo je riječi o značaju televizije i štampe, a svakako i kanala koji sada i više nisu novi, ko što je You Tube.

Veliki aplauz zaslužio je grafički dizajner Slavimir Stojanović, vlasnik kompanije Futro Design, koji je na ličan i potpuno otvoren način govorio o tome kako su rano djetinjstvo, odrastanje, a na kraju i stvaranje porodice uticali na njegov kreativan rad. Dobitnik je nagrada na evropskom i svjetskom nivou kada je riječ o kreativnim rješenjima za reklamne plakate, logoe, pa čak i zastavu mira u Hagu.

- Ironija je kao diskurs dominantna u svijetu. U velikim količinama je otrov, ali je u malim veoma korisna. Da biste je upotrijebili na pravi način, morate razmijeniti povjerenje i razumijevanje sa klijentom - poručio je Stojanović.

Advertajzing u službi biznisa bila je tema Nikole Paruna, iz firme Ovation BBDO. On je rekao da advertajzing ima jak uticaj na razne aspekte života.

- Svi se sjećamo pjesme "Noblice, Noblice, siđite sa police", "Ili jesi, ili nisi", "Dobro jutro, džezveri". To je dokaz da advertajzing mijenja naš govor, ulazi u jezik - objasnio je Parun.


Naglasio je da je svrha advertajzinga informisanje kupaca, ubjeđivanje i podsjećanje na brendove, koje su izgubili iz fokusa. Da bi se ovo ostvarilo, dolazi se do stvaranja pravih umjetničkih rješenja, kojima se potrošači edukuju, a stvaraju se ponuda i potražnja.

- Ipak, sve ovo je potrebno, ali ne i dovoljno. Svrha advertajzinga broj jedan jeste pogonsko gorivo za razvoj brenda. Adekvatnim tretiranjem brenda podstiče se njegov rast i potentnost kompanije. Efikasan advertajzing je pleonazam - naglasio je govornik.

On je objasnio i da su u kreiranju brenda posebno važne integrisane komunikacije, koje prave razliku. To su one koje su usklađene sa brendom, čime se postiže prepoznatljivost; one koje daju dovoljno informacija da se prepoznaje da su dio iste kampanje, čime se ostvaruje sinergija i na kraju da su to sve grane jednog stabla, čime je ostvarena koherentnost.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.