Izvor: Energetika.ba | Četvrtak, 23.05.2019.| 15:05
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Kreće obnova Naftnog terminala u Pločama - Vlada FBiH odobrila 4 mil KM za povećanje kapitala i modernizaciju infrastrukture

Ilustracija (Foto: Deyan Georgiev/shutterstock.com)
Vlada FBiH usvojila je informaciju Federalnog ministarstva energije rudarstva i industrije o zahtjevu za povećanje temeljnog kapitala Naftnog terminala Federacije (NTF) u Pločama, kao i Program tehničko-tehnološke sanacije i modernizacije infrastrukture ovih terminala s Planom investicija za obnovu i rekonstrukciju za 2019.

Vlada se suglasila sa zahtjevom firme Operator-Terminali Federacije za investiranje u NTF od 4 mil KM te danas donijela i Odluku o dodjeljivanju ovog iznosa s ciljem povećanja kapitala NTF-a, priopćeno je iz Ureda za informiranje Vlade FBiH.

Usvojene su i informacije o Programu tehničko-­tehnološke sanacije i modernizacije infrastrukture NTF-a s Planom investicija za obnovu i rekonstrukciju infrastrukture za period 2019-2021. godine, zatim o kontroli namjenskog utroška financijskih sredstava i praćenju dinamičkog plana realizacije projekta, kao i izvještaj o poduzetim radnjama koje se odnose na prijave štete vjerovnika iz štetnog događaja od 5. avgusta 2018.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.