Izvor: eKapija | Četvrtak, 23.05.2019.| 11:01
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Natalitet i demografska obnova u fokusu Dječijeg sajma u Banjaluci

Konferencija za medije Dječiji sajam Banjaluka 2019
Na dječijem sajmu Banjaluka 2019 koji se održava 25. i 26. maja u dvorani Borik u Banjaluci predstaviće se veliki broj izlagača iz cijelog regiona, na kome će prezentovati novitete u industriji dječije opreme, obuće, odjeće, igračaka, hrane, knjiga i edukativnih sadržaja namijenjenih cijeloj porodici.

Kako su istakli organizatori sajma, RS Consulting and Trade Banjaluka, posebna pažnja je posvećena natalitetu i demografskoj obnovi Republike Srpske kroz stručna predavanja iz oblasti dječije i socijalne politike, zdrave ishrane, te najnovijih dostignuća iz oblasti pedijatrije, dječije stomatologije, nutricionizma, prirodne kozmetike namijenjene najmlađima.

Posjetioci će takođe moći pronaći proizvode po promotivnim cijenama, učestvovati u edukativnim i zabavnim radionicama, panel diskusijama i predavanjima.

- Stvaramo dječije kraljevstvo u kojem je sve podređeno djeci, a smijeh, pjesma, druženje i igra jedina su pravila Dječijeg sajma. Tokom dva dana trajanja sajma u festivalskom programu predstaviće se više od 1.500 mališana. U pitanju su djeca iz vrtića, osnovnih škola, brojne plesne grupe, revije, solisti, sportski klubovi, horovi i kreativci – navodi se u saopštenju organizatora.

Organizatori su dodali da na ovaj način Dječiji sajam obilježava Međunarodni dan porodice, šaljući poruku ljubavi u svijet.

Dječiji sajam Banja Luka 2019 održava se pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović, grada Banja Luka, Ministarstva porodice omladine i sporta, kompanije m:tel, Mlijekoprodukta, Komercijalne banke i Lanaco kompanije. Generalni medijski pokrovitelj je RTRS.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.