Izvor: eKapija | Četvrtak, 23.05.2019.| 08:56
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Pet preduzetnica iz BiH nagrađeno na Regionalnom forumu za žene u biznisu Zapadnog Balkana

Ilustracija (Foto: sirtravelalo/shutterstock.com)
Regionalni forum za žene u biznisu Zapadnog Balkana održankrajem prošle sedmice u Skoplju, okupio je više od 100 učesnika iz zemalja regiona. Događaj je organizovan u okviru Programa za žene u biznisu Zapadnog Balkana (WBWiB) s ciljem umrežavanja poduzetnica koje su koristile usluge WBWiB programa, finansijskih institucija – partnera programa, predstavnika EBRD-a i drugih aktera.

Tokom Regionalnog foruma održana je ceremonija dodjele nagrada (WBWiB) najuspješnijim preduzetnicama i najuspješnijimkreditnim službenicima. Ukupno je nagrađeno 25 preduzetnica iz zemalja Zapadnog Balkana, među kojima je i pet žena iz Bosne i Hercegovine, prenio je business-magazine.ba.

Nagradu Programa za žene u biznisu Zapadnog Balkana iz BiHdobile su Almasa Bajrić, direktorica agencije PRag i Business Magazine BiH, Arijana Kovačević direktorica Tehno-inde iz Banjaluke, Ljiljana Subotić direktorica Simprom iz Dervente, Nela Šikarac direktorica HST iz Banjaluke i Marica Mandić, direktorica Juma Kompani iz Banjaluke.

Program za žene u biznisu Zapadnog Balkana (WBWiB) je pokrenut u oktobru 2014. godine i razvijenje s ciljem promocije poduzetništva žena kroz poboljšanje njihovog pristupafinansijama i know-how, kao i da snažno podrži sektor mikro, malih i srednjih preduzeća (MMSP) koje vode žene napodručju regiona Balkana.

WBWiB se finansira od strane EBRD, Italije, Luksemburga i Švedske i realizuje se kroz integrisani pristup za ciljne grupe malih isrednjih preduzeća u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji i Srbiji. WBWiB je trenutno aktivan u 18 zemalja EBRD-a.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.