Izvor: eKapija | Četvrtak, 23.05.2019.| 08:17
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Potreba za radnom snagom u logistici u Srbiji raste 15% godišnje

(Foto: Petinov Sergey Mihilovich/shutterstock.com)
Logic 2019, najveći skup iz oblasti logistike u ovom dijelu Evrope, počinje danas na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu. Konferencija će okupiti više od 200 učesnika iz 12 zemalja.

- Osim inovacija u sektoru, jedna od tema ovogodišnje konferencije biće kako da Srbija odgovori na neprestano povećanje potražnje za kvalifikovanom radnom snagom u oblasti logistike, koje, ukoliko ne bude riješeno, može predstavljati jedan od velikih izazova za domaću privredu, jer logistika, najkraće rečeno, ima zadatak da obezbijedi ekonomičan i efikasan protok proizvoda od mjesta proizvodnje do korisnika - navodi se u saopštenju Saobraćajnog fakulteta.

Dodaje se da potrebna za radnom snagom u oblasti logistike u Srbiji raste po stopi od 15% godišnje i postavlja se pitanje kako pronaći i obezbjediti, odnosno zadržati stručnjake i radnu snagu za određene logističke pozicije.

- Ideja konferencije je da se povežu privreda, obrazovne institucije i nadležna ministarstva kako bi se postigao sinergijski efekat u rešavanju ovog problema - ističe se u saopštenju.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.