Izvor: eKapija | Srijeda, 22.05.2019.| 15:42
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Pušten u rad portal za karijerno savjetovanje u IT sektoru

Udruženje IT kompanija Bit Alijansa pokrenulo je prvi portal za karijerno savjetovanje u IT sektoru u BiH – ITkarijera.ba.

Portal ITkarijera.ba na jednom mjestu pruža sveobuhvatan uvid u mogućnosti obrazovanja, otvorenim radnim mjestima, praksama stipendijama, događajima i savjetima za razvoj karijere u IT-u.

- Portal ITkarijera.ba je platforma koja integriše sve informacije važne za razvoj uspješne IT karijere, na način da kompanije članice Bit Alijanse kao i naše partnerske institucije i organizacije predstave sve prilike koje omogućavaju ulazak u IT sektor. Raduje nas činjenica da je projekat MarketMakers prepoznao značaj i potencijal IT industrije te dao svoj doprinos realizaciji ovog projekta - navela je Tatjana Vučić, izvršna direktorica Bit Alijanse.

Portal su predstavili Haris Palalija, voditelj operacija Bit Alijanse i Dinka Majanović, voditeljica projekata za IT sektor MarketMakers projekta, koji je sufinansirao implementaciju portala.

ITkarijera.ba portal ima savjetodavnu ulogu za osobe sa različitim nivoima tehničkih znanja i formalnog obrazovanja, a koje su zainteresovane za rad u IT sektoru sa posebnim fokusom na razvoj softvera. Sadržaj portala je koristan za one koji tek biraju profesionalno usmjerenje, kao i one koji žele da se prekvalifikuju u neka od IT zanimanja.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.