NavMenu

Međunarodna agencija za obnovljivu energiju otvara ENERGA 2019 izvještajem o analizi tržišta OIE u Jugoistočnoj Evropi

Izvor: eKapija Srijeda, 22.05.2019. 13:30
Komentari
Podeli
(Foto: jaroslava V/shutterstock.com)
Međunarodna agencija za obnovljivu energiju (IRENA) otvara konferencijski program ENERGA 2019 sa temom "Analiza tržišta obnovljive energije: Jugoistočna Evropa".

IRENA-in serijal obuhvata znanja i iskustva iz različitih regiona i identifikuje goruće trendove u javnoj politici i razvoju tržišta. Prva četiri izdanja su obuhvatila Golfski Zaljev (2015 i 2019), Latinsku Ameriku (2016) i Jugoistočnu Aziju (2018).

Tokom ENERGA konferencije, IRENA će predstaviti izvještaj: "Analiza tržišta obnovljive energije: Jugoistočna Evropa", koji ocrtava politike u oblasti obnovljivih izvora energije, troškove, mogućnosti i potencijale u regiji.

Izvještaj se bavi nizom važnih pitanja, od ključnih tehnologija kao što je moderna bioenergija, do regionalnog investicionog okruženja. Izvještaj također daje pregled socijalno-ekonomskih koristi razvoja obnovljive energije u Jugoistočnoj Evropi, uključujući njen uticaj na stvaranje radnih mjesta, BDP i opšte blagostanje – navode iz IRENA-e.

Konferencija ENERGA 2019 će, kao i prethodnih godina okupiti najznačajnije predstavnike vladinog i nevladinog sektora, istraživačko-obrazovnih institucija i privrede. U fokusu tema konferencije ENERGA 2019 su tržišta obnovljive energije, investicije i integracije obnovljivih izvora energije u BiH, sa fokusom na integraciju vjetroelektrana, Blok 7 TE Tuzla, maloprodajno tržište električne energije u BiH i biogasne elektrane kao prilika za poljoprivrednike.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.