NavMenu

Grad Banjaluka proširuje tri centralne raskrsnice - U toku tender za izvođača radova

Izvor: eKapija Srijeda, 22.05.2019. 12:36
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: David Tadevosian/shutterstock.com)Ilustracija
Tri važne i izuzetno opterećene raskrsnice, kod nekadašnjeg Čajevca, stare zgrade Vlade RS i Narodne skupštine RS biće dodatno proširene, kako bi se ubrzao saobraćaj i smanjile gužve u vrijeme najvećih zagušenja, najavljeno je iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve Grada Banjaluka.

Kako je planirano, dodatne saobraćajne trake biće izgrađene na raskrsnicama duž saobraćajnice Aleja Svetog Save – Vuka Karadžića.

- Konkretno, riječ je o raskrsnicama ulica Jovana Dučića – Vuka Karadžića, Vidovdanska – Vuka Karadžića i Kralja Petra I Karađorđevića – Aleja Svetog Save, koje će biti proširene, što će doprinijeti povećanju kapaciteta ovih raskrsnica, te boljem protoku saobraćaja – kazao je načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić.

On je dodao da je u toku javna nabavka za izbor izvođača ovog posla, saopšteno je na gradskom sajtu.

Kako je pojasnio, na raskrsnici ulica Jovana Dučića i Vuka Karadžića, iz smjera Muzičke škole, saobraćajnica će prije raskrsnice biti proširena za jedan metar s lijeve i desne strane, čime će se stvoriti uslovi za dvije saobraćajne trake iz navedenog smjera.

- Takođe, dalje ka Novoj Varoši, saobraćajnica se proširuje sa desne strane u dužini od pedesetak metara, čime se i iz smjera Nove Varoši stvaraju uslovi za dvije izlazne saobraćajne trake – naglasio je Sandić.


Dodatnu traku dobiće i raskrsnica Vidovdanske, odnosno Ulice Prvog krajiškog korpusa sa Ulicom Vuka Karadžića.

- Ulica Prvog krajiškog korpusa se prije raskrsnice proširuje s desne strane gledano iz smjera Nove Varoši, kao i Vidovdanska ulica, dio do Paskuline ciglane, odnosno Centralne banke BiH, i to do ukrštanja sa Grčkom ulicom – naveo je Sandić.

Prema njegovim riječima, Ulica Kralja Petra I Karađorđevića, iz smjera zgrade Vlade RS, sa desne strane biće proširena za dodatnu saobraćajnu traku, kako bi se smanjio negativan uticaj autobusa na saobraćajni tok.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.