Izvor: eKapija | Srijeda, 22.05.2019.| 12:36
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Grad Banjaluka proširuje tri centralne raskrsnice - U toku tender za izvođača radova

Ilustracija (Foto: David Tadevosian/shutterstock.com)
Tri važne i izuzetno opterećene raskrsnice, kod nekadašnjeg Čajevca, stare zgrade Vlade RS i Narodne skupštine RS biće dodatno proširene, kako bi se ubrzao saobraćaj i smanjile gužve u vrijeme najvećih zagušenja, najavljeno je iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve Grada Banjaluka.

Kako je planirano, dodatne saobraćajne trake biće izgrađene na raskrsnicama duž saobraćajnice Aleja Svetog Save – Vuka Karadžića.

- Konkretno, riječ je o raskrsnicama ulica Jovana Dučića – Vuka Karadžića, Vidovdanska – Vuka Karadžića i Kralja Petra I Karađorđevića – Aleja Svetog Save, koje će biti proširene, što će doprinijeti povećanju kapaciteta ovih raskrsnica, te boljem protoku saobraćaja – kazao je načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić.

On je dodao da je u toku javna nabavka za izbor izvođača ovog posla, saopšteno je na gradskom sajtu.

Kako je pojasnio, na raskrsnici ulica Jovana Dučića i Vuka Karadžića, iz smjera Muzičke škole, saobraćajnica će prije raskrsnice biti proširena za jedan metar s lijeve i desne strane, čime će se stvoriti uslovi za dvije saobraćajne trake iz navedenog smjera.

- Takođe, dalje ka Novoj Varoši, saobraćajnica se proširuje sa desne strane u dužini od pedesetak metara, čime se i iz smjera Nove Varoši stvaraju uslovi za dvije izlazne saobraćajne trake – naglasio je Sandić.

Dodatnu traku dobiće i raskrsnica Vidovdanske, odnosno Ulice Prvog krajiškog korpusa sa Ulicom Vuka Karadžića.

- Ulica Prvog krajiškog korpusa se prije raskrsnice proširuje s desne strane gledano iz smjera Nove Varoši, kao i Vidovdanska ulica, dio do Paskuline ciglane, odnosno Centralne banke BiH, i to do ukrštanja sa Grčkom ulicom – naveo je Sandić.

Prema njegovim riječima, Ulica Kralja Petra I Karađorđevića, iz smjera zgrade Vlade RS, sa desne strane biće proširena za dodatnu saobraćajnu traku, kako bi se smanjio negativan uticaj autobusa na saobraćajni tok.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.