Izvor: eKapija | Srijeda, 22.05.2019.| 15:44
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Elker iz Ljubije predstavlja nove proizvode na sajmu tehnike u Beogradu - U fokusu odvodnici i niskonaponski osigurači

Kompanija Elker iz Ljubije kod Prijedora, koja se u regionu Zapadnog Balkana etablirala kao vodeća u proizvodnji opreme na visokom, srednjem i niskom naponu, je na sajmu tehnike u Beogradu predstavila odvodnik napona od 36 KV i novi dizajn niskonaponskih osigurača.

Na beogradskom sajmu tehnike, koji je počeo 21. maja, Elker izlaže niz proizvoda koje su razvijali u poslednjih godinu dana, rekao je u izjavi za eKapiju vlasnik Elkera Goran Bojić. Tu su novi tipovi osigurača, kao i ponuda ovjesne i spojne opreme.

- Našim tradicionalnim kupcima i partnerima u regionu predstavljamo program koji smo razvijali u proteklom periodu, kao i našu laboratoriju. Očekujemo da će se saradnje koje već imamo učvrstiti i proširiti - navodi Bojić.

Bojić kaže da su nove proizvode razvijali na osnovu potreba preduzeća sa kojima sarađuju, što im je bila šansa da jedini ponude određenu opremu za oblast elektrodistributivnih preduzeća, kao i onih koji se bave proizvodnjom i prenosom struje.

- Naši kapaciteti su dovoljni da pokriju potrebe ne samo BiH, već i zemalja u regionu - Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije. Dovoljno smo veliki da ovim tržištima ponudimo opremu koju proizvodimo.

Bojić je istakao da su ulaganjem u tehnologiju i mašine postili profitabilnost i ekonomičnost, jer je tehnologija umnogome zamijenila živi rad.

Elker je osnovan 1946. godine, a privatizovan je 2001. godine, od kada posluje kao dio Inving grupe. Prijedorska firma je prethodnih godina kupila fabrike Energoinvesta u Bihaću i Doboju, i od tada posluju u okviru te grupacije.

Proizvodi prijedorskog Elkera atestirani su u međunarodnim laboratorijama prema IEC standardima, a firma posjeduje i svoju visokonaponsku laboratoriju sa širokim spektrom mjernih mogućnosti.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.