NavMenu

Uspjeh jedrilice Preventovog poslovnog sistema: "Salona 37" pobjednica regate Copa del Rey

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 10.08.2009. 10:03
Komentari
Podeli

Hrvatska jedrilica "Salona 37" imena "vertigo dos" pobjednica je u klasi ORC 670 najprestižnije evropske regate Copa del Rey koja je 08.08.2009. godine završila u Palma del Mallorci, Španija.

Tako "Salona 37" solinskog brodogradilišta AD brodova nakon nagrada za dizajn i kvalitetu - europski brod godine, brod godine u SAD i Hrvatskoj, nastavlja nizati uspjehe.

Od kraja 2007. godine AD brodovi su u vlasništvu Preventa, multinacionalne kompanije koja posluje u više od 20 zemalja diljem svijeta. Prevent u Bosni i Hercegovini zapošljava oko 3.000 ljudi i jedan je od nosilaca privrednog razvoja države. Prevent je lider u oblasti proizvodnje komponenti za automobilsku industriju, ali se bavi i proizvodnjom zaštitne opreme.

Na regati koja se održavala od 3. do 8. augusta učestvovalo je 119 jedrilica, a "Salona 37" sa skiperom Antoniom Guaschijem osvojila je u klasi ORC 670 prvo mjesto u jakoj konkurenciji svjetskih proizvođača jedrilica, među kojima je bio i prošlogodišnji pobjednik i aktualni svjetski prvak Pedro Campos u timu "Telefonica".

Zahvaljujući primjeni nove vakum tehnologije sada dolaze odlični rezultati i pobjede na regatnom polju, kao što su S.A.R. Prince (april 2009.), Lenco regata (april 2009.), North Sea regata (juni 2009.), Faderseilases regata (juni 2009.) i najnovija pobjeda na Kraljevskoj regati Copa del Rey u Španjolskoj, koju u jedriličarskom svijetu uspoređuju s teniskim turnirom u Wimbeldonu.

"Salona 37" osvojila je u subotu na završenom Evropskom prvenstvu u klasi ORC u Švedskoj sa skiperom Martinom Nielsenom treće mjesto, saopćeno je iz ASA Holdinga.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.