Izvor: Nezavisne novine | Utorak, 21.05.2019.| 15:34
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Završena izgradnja kanalizacije u Bijeljini - U desetogodišnji projekat uloženo 41 mil EUR

Ilustracija (Foto: By springtime78 / shutterstock.com)
Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić objavio je danas, 21. maja, završetak desetogodišnjeg projekta izgradnje kanalizacije u gradu u koji je iz raznih izvora uloženo 41 mil EUR.

- Ovo je najbolji projekat urađen u Bijeljini u proteklih pola vijeka u koji je iz gradskog budžeta uloženo 11,7 mil EUR, 12 mil EUR je kredit Evropske banke za rekonstrukciju i razvoj, a ostalo su donacije - rekao je Mićić na konferenciji za novinare u sjedištu Gradske uprave.

Naveo je da su kreditom za izgradnju kanalizacije opterećeni građani kroz cijenu vode koja je izjednačena za domaćinstva i industriju i dodao da ta cijena vode u Bijeljini ubuduće neće rasti.

Mićić je najavio da će završetak izgradnje kanalizacije u gradu biti svečano obilježen i konferencijom "Vrijeme je za čistu vodu" koja će biti održana 23. maja u Hotelu Drina.

Prema njegovim riječima, na sistem kanalizacije u Bijeljini priključeno je 40.000 stanovnika, a prečistač otpadnih voda, jedan od tri u Republici Srpskoj, radi odlično.

- U kanalizaciju je ugrađeno 170 kilometara cijevi, odvojeno je urađeno 20 kilometara kišne kanalizacije, zamijenjeno je 25 kilometara vodovodnih cijevi koje su bile uglavnom azbestne i trošne, stare više od 40 godina, a nakon izgradnje kanalizacije rekonstruisano je 41 kilometar saobraćajnica, uređeni trotoari, rasvjeta i drvoredi - istakao je Mićić.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.