Izvor: eKapija | Utorak, 21.05.2019.| 15:19
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Bimal se pridružio listi BEZ GMO proizvođača

Fabrika Bimal
Brčanska fabrika za proizvodnju jestivog ulja Bimal prošla je proces certifikacije u skladu sa Smjernicama za označavanje i kontrolu BEZ GMO prehrambenih proizvoda u BiH, a prema BEZ GMO standardu.

Na zajedničkoj konferenciji Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Dunav Soje u Sarajevu razgovarano je o važnosti BEZ GMO označavanja u našoj zemlji.

- Zahvaljujući BEZ GMO Smjernicama i standardu BEZ GMO Dunav Soje konačno imamo priliku da odgovorimo na inicijativu potrošača koji žele mogućnost izbora u kupovini, te da uskoro naše proizvode obilježimo oznakom "BEZ GMO proizvedeno" jer su proizvedeni od sirovina koje su garantovano bez genetskih modifikacija. Mi smo prošli proces certifikacije za našu cijelu proizvodnju, i u iščekivanju certifikata sa velikim zadovoljstvom možemo reći da je BIMAL domaći BEZ GMO proizvođač - rekla je Nataša Pucar, direktor korporativnih komunikacija Studen Holdinga u čijem sastavu posluje fabrika Bimal.

Bimal je od akvizicije 2002. godine opredijeljen za BEZ GMO proizvodnju i za ovu odluku nikada nije bilo prostora za kompromis, stoga je ova oznaka odlična prilika za sve bh. proizvođače da istaknu svoju dodatnu vrijednost i time odgovore na zahtjeve savremenih potrošača, ističe se na sajtu kompanije Bimal.

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović rekao je ovom prilikom kako je oznaka "BEZ GMO proizvedeno" otvorila novu priliku za domaće proizvođače, te da su kompanije Bingo i Bimal prepoznale značaj izbora pri kupovini i informisanja naših kupaca.

Proizvodi kompanije Bimal će osim Bingovih konzumnih jaja na policama objekata širom zemlje nositi oznaku "BEZ GMO proizvedeno". Na ovaj način uspješno je odgovoreno na zahtjev 90% anketiranih građana u BiH.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.