Izvor: eKapija | Utorak, 21.05.2019.| 12:05
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Za širenje mreže navodnjavanja u Bratuncu milion maraka - Očekuje se bolji kvalitet maline i kupine

Ilustracija
Ilustracija (Foto: White78/shutterstock)
Na nedavno održanom sastanku sa predstavnicima Svjetske banke, načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović je istakao da će za projekat proširenja mreže navodnjavanja biti obezbijeđeno milion maraka.

- Nabaviće se potrebna količina materijala, oprema i mašine, kako bi se, u saradnji sa rasadnikom i gradskim vodovodom moglo vršiti proširenje mreže u naredna dva mjeseca - rekao je Mlađenović i poručio da će sistem za navodnjavanje biti proširen do svakog korisnika, navodi se na opštinskom sajtu.

Mlađenović je takođe najavio je da će se nakon puštanja u rad sistema za navodnjavanje raditi na proširenju mreže do novih zasada maline i kupine.

Predstavnici Svjetske banke su tokom posjete obišli nekoliko lokaliteta na kojima se nalaze crpne pumpe sistema za navodnjavanje te hladnjaču Agro dr i rasadnik Malina Bratunac gdje se vrše pripreme za ogledni poligon.

U rasadniku će se, kako je rečeno, ispitivati šest tipova navodnjavanja i njihov uticaj na malinu.
Rečeno je i da će taj ogled nadzirati Poljoprivredni institut i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS.

Najavljeno je da će u rasadniku maline u Čolakovićima biti organizovani Dani polja gdje će se prezentovati rezultati programa, koji će se provoditi od ovog proljeća do kraja 2020. godine, s ciljem poboljšanja kvalitet maline na području Bratunca i šire.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.