Izvor: Capital | Utorak, 21.05.2019.| 15:50
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Muehlbauer predstavio najnovija rješenja za veću bezbjednost na aerodromima - Uskoro pilot projekat automatske kontrole putnika u BiH

Ilustracija (Foto: Hanoi Photography/shutterstock.com )
Automatska kontrola na aerodromima u BiH značajno bi povećala bezbjednost i ubrzala protok putnika, zaključeno je na prvom Airport Solutions Summit koji je organizovala kompanija Muehlbauer, a kojem su prisustvovali predstavnici Granične policije BiH i BHANSA-e.

Učesnici samita su zaključili da bi ova rješenja bila od velike pomoći, posebno instalacija sistema E–Gate na aerodrome koja podrazumijeva automatsku kontrolu prolaza putnika.

E–Gate je najnovija tehnologija koja pruža mogućnost prelaska granice bez neposredne kontrole graničnog policajca, koju u svojoj ponudi ima njemačka kompanija Muehlbauer, a zahvaljujući kojoj se, kako navode, povećava bezbjednost, ali i smanjuju troškovi Granične policije.

- Predstavnici aerodroma su naveli da su spremni da započnu sa pilot projektom koji bi trajao nekoliko mjeseci i nakon čega bi išli u pravcu potpune impementacije. Učesnici su zainteresovani da u narednom periodu posjete sjedište naše kompanije kako bi se uvjerili u ova moderna tehnička rješenja - istakao je menadžer prodaje i marketinga u kompaniji Muehlbauer Vedran Francuz.

Tokom prezentacije, koja je krajem prošle sedmice organizovana u kompaniji Muehlbauer, učesnici su imali priliku da saznaju najmodernije trendove, nova rješenja kao i ona koja se očekuje u naredne dvije godine.

- Gosti su ocijenili da bi ova rješenja zasigurno unaprijedila njihov rad i doprinijela većoj sigurnosti kako u njihovom interesu tako i interesu putnika. Na ovom samitu su bila prisutna i dva stručnjaka iz Njemačke Kumar Deepak i dr Mike Bergmann koji su svojim predavanjima izazvali interesantnu diskusiju o benefitima koja nose nove tehnologije kompanije Muehlbauer - kazao je Francuz.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.