NavMenu

Japanski Yazaki traži mogućnost za otvaranje pogona za proizvodnju autodijelova u Bijeljini

Izvor: eKapija Utorak, 21.05.2019. 15:56
Komentari
Podeli
(Foto: Billion Photos/shutterstock)
Predstavnici japanske kompanije Yazaki razgovarali su u ponedeljak, 20. maja, sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem i načelnikom gradskog Odjeljenja za privredu, Dejanom Savićem, o mogućnostima investiranja u Bijeljinu, odnosno o otvaranju proizvodnog pogona ove kompanije u tom gradu.

Yazaki je japanska firma koja, između ostalog, posluje i u Srbiji. U Šapcu obavljaju proizvodnu djelatnost i zapošljavaju više od 2.000 ljudi. Bave se proizvodnjom auto-kablova, odnosno dijelova za auto-industriju.


- Danas smo razgovarali o mogućnostima da Yazaki otvori proizvodni pogon u našoj lokalnoj zajednici. Njih interesuje struktura radne snage kojom Bijeljina raspolaže. Takođe, razgovarali smo o pravnoj regulativi, mogućnostima kupovine zemljišta, grinfild lokacijama i braunfild objektima, koji se mogu privesti namjeni - istakao je nakon sastanka Dejan Savić načelnik gradskog Ojeljenja za privredu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.