Izvor: Tanjug | Utorak, 21.05.2019.| 10:20
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Čitava usluga banke na mobilnom telefonu uskoro dostupna i u Srbiji

(Foto: DisobeyArt/shutterstock.com)
Uzeti kredit onlajn, prebaciti sredstva mobilnim telefonom za manje od dvije sekunde, imati cijelu banku na telefonu i drugo, nije nešto o čemu govorimo samo kao o "skandinavskim čudima" već ubrzano postaje realnost i u Srbiji, izjavila je u ponedeljak, 20. maja, viceguvernerka Narodne banke Srbije Dragana Stanić na konferenciji Digitalno bankarstvo.

Stanić je istakla da je guvernerka Jorgovanka Tabaković odredila digitalizaciju kao jedan od prioriteta i kao način da dođemo do efikasnijih, jeftinijiih i korisnicima prilagođenijih finansijskih usluga.

- Od samih bankara može se čuti da su zadovoljni što naša centralna banka "gura" finansijsku industriju i promjene u tom sektoru naprijed - istakla je Stanić.

Kako je rekla, analize pokazuju da je samo u poslednjih nekoliko godina više podataka zabilježeno nego u svim godinama prije toga.

- Fundamentalno se mijenjaju finansijski procesi, kako se upravlja podacima i slično. Povećava se konkurencija u banarskom sektoru u vidu fintekova, povećava se efikasnost i sve to ima ogromne posljedice - rekla je ona.

Dodala je da se sve više koriste klaudi, big data, veštačka inteligencija, biometrijska verifikacija, digitalni identitet, robo savetnici i tako dalje, kao i da to sve nepovratno mijenja svijet.

Prema njenim riječima, NBS je prva institucija koja je uvela neobaveznost upotrebe pečata.

Takođe, NBS je među prvima u Evropi uredila utvrđivanje identiteta fizičkog lica putem video-veze u realnom vremenu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.