NavMenu

Turci za Šećeranu nude 4,8 mil EUR u tri rate

Izvor: Capital Ponedjeljak, 20.05.2019. 15:17
Komentari
Podeli
(Foto: facebook.com)
Skupština povjerilaca bijeljinske Šećerane u stečaju razmatraće u ponedjeljak, 27. maja, ponudu turskih firmi Soltist i Sariel koje su dopunile svoju raniju ponudu i sada za fabriku nude 4,8 mil EUR, ali pod uslovom da taj iznos plate u tri rate.

Potvrdio je to za portal Capital stečajni upravnik Fabrike šećera Nebojša Matići i dodao da su ove firme prije tri – četiri dana dostavile korigovanu ponudu o kojoj će se povjerioci izjasniti 27. maja.

- Oni su prije tri dana dostavili ponudu od 4,8 mil EUR. Naveli su da će jedan dio platiti za tri mjeseca, drugi za šest i treći za deset mjeseci. Ponuda nije ni blizu onoga što je ranije na sastanku dogovoreno. Nisu taksativno nabrojali šta će kupiti niti je garancija onakva kako su rekli. Ali, ponudu su dostavili zvanično u spis i ona će biti predmet razmatranja - kazao je Matić.

On je istakao da će na Skupštini povjerilaca biti razmatran i izvještaj stečajnog upravnika kao i zahtjev za njegovu smjenu koju su povjerioci ranije podnijeli.

Firme Soltist i Sariel iz Turske i ranije su dostavljale ponudu za kupovinu Šećerane za koju su bile spremne da plate 5,1 mil EUR, ali su na kraju odustale od te namjere, nakon čega je odlučeno da se ide na licitaciju. Nakon što su propale dvije licitacije, turske firme su se ponovo vratile u igru i ponudile nešto manji iznos.


Stečaj u Šećerani traje nepune četiri godine, a do sada je propalo nekoliko pokušaja prodaje. Priznata potraživanja povjerilaca Šećerane iznose oko 16,2 mil KM.

Osim turskih firmi, za Šećeranu je ranije bio zainteresovan i Goran Vajkić koji je nudio 6,9 mil KM, te firma iz Vijetnama koja je prva odustala.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.