NavMenu

Slatki zalogaj sa pečatom kreativnosti - Banjalučanka pakuje mafine u vlastiti brend

Izvor: eKapija Utorak, 21.05.2019. 15:49
Komentari
Podeli

Porodična radionica Mafini NecaPorodična radionica Mafini Neca
Nevena Popović iz Banjaluke, diplomu ekonomiste zamjenila je kalupima i fondanom, te počela da razvija vlastiti brend Mafini Neca. Priča je počela 2015. godine poslije drugog rođendan mlađeg sina.

- U toku priprema za njegov rođendan htjela sam da napravim nešto drugačije. Osim sitnih kolača, pudinga, torte napravila sam i mafine. Svi gosti su bili oduševljeni i pitali da li ih radim za prodaju. To mi je dalo ideju da krenem sa pravljenjem mafina po narudžbi. Jednog nedjeljnog jutra sam saopštila suprugu da krećem sa proizvodnjom i prodajom mafina. Otvorila sam FB stranicu, okačila nekoliko slika sa rođendana i razmišljala kako da napravim ambalažu, ukrase. Nisam imala dugo vremena za razmišljanje, jer već istu veče sam primila prvu narudžbu – prisjeća se Nevena prvih koraka.

Nevena ima 32 godine, udata je i majka je dva sina, po struci diplomirani ekonomista, ali u duši kreativka sa fondanom u rukama.

- Vrlo brzo sam shvatila da ne želim da radim u struci, pa sam sama sebi našla posao koji me ispunjava i čini srećnom – ističe Nevena.

Ona dodaje da joj je ljubav prema izradi poslastica prenijela majka.

- Ona je uvijek nama za rođendane i druge prilike pravila najljepše torte i kolače. U vrijeme kad sam ja bila dijete, nije bilo ovoliko mogućnosti, kao danas, u smislu materijala za ukrašavnje, alata, ali je mama nalazila načine da napravi najmaštovitije i najukusnije torte – kaže Nevena.

Kako navodi, u početku se plašila reakcija kupaca na mafine i da li će im se dopasti ukrasi i ukusi. Međutim, poslije prvih narudžbi i pozitivnih rekacija, ti strahovi su nestali.

Zahvalna je društvenim mrežama, jer kako kaže sve je počelo sa njima i postavljanjem stranice Mafini Neca na Fejsbuku, a dalji razvoj je rezultat preporuke "od usta do usta".

- Što se tiče klijenata, zaista nema pravila. Od srednjoškolaca do ljudi starije dobi - svi jednako uživaju u ovim delicijama – navodi Nevena i dodaje da je radila i mnoge poslovne manifestacije kao i razne korporativne proslave.

Ona sa ponosom ističe da je porodica njen tim.

- Osim toga što mi pomažu u samoj izradi mafina, ambalaže i razvoju ideja, tu su kao stalna podrška zbog čega sam im neizmjerno zahvalna.

Nevena kaže da joj je u planu da otvori manji objekat u kojem bi prodavala mafine.

- Asortiman se konstantno širi, konstantno raste potražnja za nečim novim, drugačijim. Tako sam krenula u izradu kompletnog rođendanskog parti programa. Ovo se odnosi na izradu komplet slatkih stolova kako za dječije rođendane tako za svadbe, proslave punoljetstva, krštenja. Tako da uz mafine radim tortu, kapice, čašice, panoe, slamke, natpise, kutijice, slatke aranžmane, pudinge, sokiće, vode, naravno sve personalizovano i u temi koju naručioc izabere – priča Nevena o razvojim planovima i dodaje da je veoma zadovoljna ostvarenim.

- Ulažem veliki trud i vrijeme u svaki izrađen mafin, ali zadovoljstvo i pozitivne rakcije klijenata daju mi vjetar u leđa i potvrdu da se sav moj trud i utrošeno vrijeme isplati – ističe Nevena.

Kako nam kaže, smatra da mladi premalo vjeruju u svoje snove i uopšte ne pokušavaju da urade nešto novo, drugačije, već pokušavaju da se uklope u standarde koji su postavljeni prije više od 50 godina.

- Važno je da rade ono što vole, da se 100% posvete tome i na kraju će doći i rezultati – poručuje Nevena.

Senka Trivić


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.