NavMenu

Nevesinje želi bolji put do Mostara i spajanje na Koridor 5C

Izvor: eKapija Nedjelja, 19.05.2019. 16:57
Komentari
Podeli
ILustracijaILustracija
Na dnevnom redu naredne sjednice Skupštine opštine Nevesinje koja je zakazana za 23. maj nalazi se Prijedlog zaključka o podnošenju inicijative Vladi Republike Srpske za preusmjeravanje novčanih sredstava iz projekta "Moderizacija regionalnog puta Nevesinje- Berkovići" na projekat "Rehabilitacija i izgradnja dijela magistralnog puta koji spaja Istočnu Hercegovinu sa Koridorom 5C", prenosi Hercegovinapress.

U obrazloženju inicijative koja će biti ponuđena odbornicima na usvajanje navodi se da je manistralni put Nevesinje – Mostar u lošem stanju i da je neophodno pronaći najoptimalnije rješenje za planiranje, projektovanje i izgradnju saobraćajnice koja bi zadovoljavala tehničke norme propisane zakonom.


Kako se navodi u Prijedlogu zaključka, izgradnjom pratećih objekata, prije svega tunela, riješio bi se prevoj Grebak, smanjila dužina postojeće dionice i povećala bezbjednost korisnika saobraćajnice.

Dodaje se da lokalna zajednica podnošenjem inicijative ne odustaje od modernizacije saobraćajnice Nevesinje – Berkovići budući da podržava realizaciju projekta izgradnje vjetroparka Trusina.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.