Izvor: eKapija | Nedjelja, 19.05.2019.| 16:57
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Nevesinje želi bolji put do Mostara i spajanje na Koridor 5C

ILustracija
Na dnevnom redu naredne sjednice Skupštine opštine Nevesinje koja je zakazana za 23. maj nalazi se Prijedlog zaključka o podnošenju inicijative Vladi Republike Srpske za preusmjeravanje novčanih sredstava iz projekta "Moderizacija regionalnog puta Nevesinje- Berkovići" na projekat "Rehabilitacija i izgradnja dijela magistralnog puta koji spaja Istočnu Hercegovinu sa Koridorom 5C", prenosi Hercegovinapress.

U obrazloženju inicijative koja će biti ponuđena odbornicima na usvajanje navodi se da je manistralni put Nevesinje – Mostar u lošem stanju i da je neophodno pronaći najoptimalnije rješenje za planiranje, projektovanje i izgradnju saobraćajnice koja bi zadovoljavala tehničke norme propisane zakonom.

Kako se navodi u Prijedlogu zaključka, izgradnjom pratećih objekata, prije svega tunela, riješio bi se prevoj Grebak, smanjila dužina postojeće dionice i povećala bezbjednost korisnika saobraćajnice.

Dodaje se da lokalna zajednica podnošenjem inicijative ne odustaje od modernizacije saobraćajnice Nevesinje – Berkovići budući da podržava realizaciju projekta izgradnje vjetroparka Trusina.Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.