Izvor: Indikator | Nedjelja, 19.05.2019.| 09:08
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Knjiga o brendu Bentley skuplja od automobila Bentley

(Foto: YouTube/screenshot)
Bentley će svoj 100. rođendan obilježiti superluksuznom knjigom o istoriji ove kompanije koja će se štampati u maloj seriji, a u najekskluzivnijoj varijanti biće ukrašena dijamantima.

Legendarni britanski proizvođač luksuznih automobila ove godine obilježava vijek postojanja, a osim ekskluzivnih jubilarnih serija pojedinih modela, Bentley je za kolekcionare i vlasnike vozila te marke pripremio još jedno iznenađenje.

Riječ je o specijalnoj knjizi od preko 800 strana, teškoj čak 30 kg, koja pokriva prvih 100 godina kompanije. Zaljubljenici u Bentley tu će pronaći sve o automobilima i ljudima koji su obilježili vijek postojanja ovog brenda. U ponudi će se naći tri verzije knjige u ograničenim tiražima.

"Centenary Edition" biće štampana u svega 500 primjeraka, a kupci će moći da biraju između 4 dostupne boje korica, izrađenih od iste one kože koja se koristi u enterijeru Bentley automobila. Još ekskluzivnija je verzija nazvana "Mulliner Edition", s obzirom da će biti štampana u samo 100 primjeraka.

Ova varijanta kjnige moći će da se naruči u jednoj od 17 nijansi luksuzne kože, a biće spakovana u ukrasnu kutiju izrađenu od aluminijuma od kojeg Bentley pravi dijelove svojih motora.

Poseban kuriozitet je što su dijelovi unutrašnjosti ove kutije obloženi gumom sa pneumatika modela Bentley Speed 8, pobjednika u Le Manu 2003. godine.

Za kupce ovog izdanja osigurana je i besplatna tura kroz fabriku u kojoj se prave Bentley automobili.

Bentley je predvidio i ultraluksuznu varijantu knjige koja će biti štampana u svega 7 primjeraka.

Ovo izdanje nazvano "Carat Edition" biće ukrašeno dijamantima i koštaće čak 260.000 dolara, što je više i od cijene nekih modela tog britanskog proizvođača.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.