Izvor: eKapija | Nedjelja, 19.05.2019.| 20:00
Izdvojite članak Odštampajte vijest

U Živinicama otvoren pogon kompanije Elsta Mosdorfer Bosnia - U proizvodnji kućišta za struju zaposleno 150 radnika

Ilustracija (Foto: Dmitry Kalinovsky/shutterstock.com)
U poslovnoj zoni Ciljuge II u Živinicama u petak, 17. maja, otvoren je novoizgrađeni proizvodni pogon kompanije Elsta Mosdorfer Bosnia.

Elsta Mosdorfer Bosnia je peta po redu inostrana investicija u Općini Živinice u posljednje dvije godine. Riječ je o austrijskoj firmi koja se bavi proizvodnjom poliesterskih kućišta za električnu energiju, a koriste se za distribuciju, transfer, mjerenje i telekomunikacije. Proizvodnja je gotovo u potpunosti namijenjena tržištu Evropske unije.

Vrijednost ove investicije iznosi više od 10 mil KM.

- Zadovoljstvo mi je kazati da danas otvaramo petu fabriku inostranih investitora, koji su u protekle dvije godine uložili u Živinice. U fabrici Elsta Mosdorfer Bosnia trenutno je oko 150 zaposlenih radnika. Nakon što je investitor iz Austrije naišao na kvalitetan poslovni ambijent u našoj lokalnoj zajednici opredjeljenja je da ovdje otvori još jednu fabriku. Ovo je veoma značajan privredni iskorak, ne samo za našu lokalnu zajednicu već i za Tuzlanski kanton - rekao je načelnik Općine Živinice Samir Kamenjaković.

U novootvorenom objektu trenutno je zaposleno 150 radnika, a čiji broj će se u skladu sa širenjem kapaciteta povećavati. Naime, osim novoizgrađenog objekta u poslovnoj zoni Ciljuge II, Elsta Mosdorfer planira izgradnju još jednog objekta na već kupljenom zemljištu.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.