Izvor: eKapija | Nedjelja, 19.05.2019.| 16:34
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Srbija dobija najmoderniji logistički centar za rentiranje

Gradilište logističkog kompleksa KLP svečano je otvoreno u četvrtak, 17. maja u Šimanovicma, blizu Beograda. U isto vrijeme položen je i kamen temeljac kompleksa KLP.

Logistički centar KLP nalazi se na premium lokaciji u Šimanovcima uz sam autoput E-70 i sadržaće 50.000m2 najmodernijeg skladišta za potrebe logističara.

- Prva faza ovog projekta biće gotova u julu 2019. godine, što znači da će biti poptuno raspoloživ budućim zakupcima. Vrlo brzo krećemo i sa izgradnjom kompleksa 2, nadam se da će to biti u narednih mjesec dana. Kada je riječ o trećoj fazi, odnosno izgradnji kompleksa 3 koji će biti multifunkcionalna hladnjača, sve je i dalje u fazi projektovanja. Cijeli ovaj hladan lanac je veoma komplikovan proces, pa se nadam da će projekat biti gotov i da ćemo kamen temeljac položiti prije kraja 2019. godine - rekao je za eKapiju Kosta Ginić, direktor kompanije KLP.

Kako je istakao, kompleks KLP 2 već ima svog zakupca, jednu od vodećih kompanija iz oblasti logistike u svijetu, a uskoro će biti poznato i o kome je riječ.

- Mislim da je to na samom zakupcu da saopšti, tako da ne bih ništa otkrivao. Kada je riječ o kompleksu KLP 1, mi ćemo biti prvi korisnici, jer nam je bilo neophodno proširenje naših skladišnih, logističkih i proizvodnih resursa. Što se tiče ostatka prostora, već imamo zainteresovane zakupce i mislim da neće biti problema kada je riječ o izdavanju - rekao je sagovornik eKapije.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.