NavMenu

Uskoro tender za gradnju tunela Kobilja glava na Prvoj transverzali - Do kraja 2019. izgradnja podvožnjaka i dvije dionice

Izvor: eKapija Nedjelja, 19.05.2019. 19:52
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Bertold Werkmann/shutterstock.com)Ilustracija
Radovi započeti na prvih 1.240 metara Prve transverzale teku ubrzanom dinamikom i trebalo bi da budu okončani do kraja ove godine, najavio je ministar saobraćaja KS Adnan Šteta prilikom obilaska gradilišta u četvrtak, 16. maja, sa predsjedavajućim Skupštine KS Elmedinom Konakovićem i direktorom Direkcije za puteve KS Selmirom Kovačem, saopšteno je iz Press službe Vlade KS.

Izvode se radovi u tri smjera i to na izgradnji potputnjaka koji će iz mjesta Šip biti poveznica stanovništvu sa Prvom trasverzalom, dionice puta prema projektovanom kružnom toku na Šipu, te dionice puta prema projektovanom Tunelu Kobilja glava.

Kako je naveo Tomislav Ivanković, voditelj građenja iz firme izvođača radova Hering, zbog lokaliteta i pristupnih puteva radovi su započeti sa sredine trase.

- Trenutno se rade nasipi i priprema platoa za izradu šipova za potputnjak, kao i iskopi prema rondou Bare i prema tunelu Kobilja Glava - precizirao je.

Šteta je kazao da radovi na gradilištu značajno napreduju, te da će biti okončani prije ugovorenog roka od 18 mjeseci. Finansira ih Ministarstvo sredstvima u iznosu od 12,7 mil KM.


- Vrlo brzo ćemo krenuti sa pripremom dokumentacije i raspisivanjem javnog poziva za sljedeću fazu projekta koja se odnosi na tunel Kobilja glava u dužini od 675 metara. Sve ide po planu, nastavljamo intenzivno gradnju svih saobraćajnica u kantonu - rekao je ministar Šteta.

Najavio je i da se čeka građevinska dozvola od Općine Centar za početak gradnje kružnog toka Šip kojim će se rekonstruisati postojeća raskrsnica na ovom lokalitetu i ubrzati saobraćaj, te da bi radovi trebali početi uskoro.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.