NavMenu

Promet prijedorskog Cromexa povećan za 107% u 2018. godini - U nove mašine investirali oko 3 mil KM

Izvor: eKapija Petak, 17.05.2019. 12:13
Komentari
Podeli

Ministar Petričević u posjeti kompaniji CromexMinistar Petričević u posjeti kompaniji Cromex
U Prijedoru je u petak, 10. maja, izvršena prezentacija proizvoda kompanije Cromex iz Prijedora, koja je nedavno proizvela prvi moped u BiH.

Prezentaciji je prisustvovao i ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević i mnogi drugi ugledni gosti, poslovni partnetri i prijatelji firme.

Predstavljena su tri nova projekta: motocikl Torini, anti-vandal model javnih toaleta i laser LC5 koji je namijenjen za rezanje cijevi i ploča.

- Cromex postoji od 2004. godine. U početku je kompanija brojala svega par zaposlenih i bila fokusirana na proizvodnju ograda od inoksa. Prepoznavanjem potreba tržišta,nabavkom najsavremenijih mašina i povećanjem broja zaposlenih, postala je konkurentna mnogim evropskim firmama. Samo u protekle dvije godine nabavljena su dva lasera, jedan za rezanje cijevi, a drugi kombinovani za rezanje plocevina i cijevi, ukupne vrijednosti od oko 3 mil KM – ističe Mirsad Ramić, vlasnik i osnivačkompanije Cromex.

Cromex anti-vandal model javnih toaletaCromex anti-vandal model javnih toaleta
U ovoj kompaniji trenutno ima 60 zaposlenih, a takođe su oformili i vlastiti kabinet za edukaciju kadra, koji je finasirala sama firma.

- Takođe, postoji odlična suradnja sa mašinskom školom i profesori mašinske škole su ti koji održavaju obuke u pomenutom kabinetu - pojašnjava Ramić.

Kompanija Cromex je izvozno orjentisana i 60% proizvodnje se plasira na ino tržište. Osim proizvoda i poluproizvoda koji se rade po crtežima i narudžbama eksternih klijenata, Cromex razvija i vlastitu proizvodnju koja se bazira na definisanim potrebama ciljanog tržišta.

- Promet 2018. godine je, u odnosu na promet 2017. povećan za 107%. Trend rasta prometa se nastavlja i u ovoj godini – ističe Enes Pehlić, direktor Cromexa.

Ove godine je kompaniji Cromex uručena jedna od nagrada na Izboru najuspješnijih u privredi RS za 2018. godinu.

Mirsad Ramić, vlasnik Cromexa prima Plaketu grada PrijedoraMirsad Ramić, vlasnik Cromexa prima Plaketu grada Prijedora

Cromex-u je takođe dodijeljena Plaketa grada, najveće priznanje grada Prijedora. Nagrada je dodijeljena za izuzetne rezultate postignute u privredi.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.