NavMenu

Samo jedna ponuda na poziv Agencije za bankarstvo RS za kupovinu zgrade - Slijede pregovori sa laktaškom firmom Velehem-S

Izvor: Capital Četvrtak, 16.05.2019. 15:02
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: LI CHAOSHU/shutterstock.com)Ilustracija
Na novi javni poziv Agencije za bankarstvo RS za kupovinu zgrade stigla je samo ponuda firme Velehem-S sa kojom će se u narednom pregovarati o cijeni i uslovima kupovine, rekli su za portal Capital u Agenciji.

Nakon što je krajem prošle godine propao pokušaj Agencije za bankarstvo RS da kupi objekat u kojem će biti smješteno njeno sjedište, jer nije prihvaćena ponuda preduzeća GP Krajina, Agencija je 19. marta ponovo raspisala oglas za kupovinu zgrade.

- Po javnom pozivu Agencije za bankarstvo RS dostavljena je samo jedna prijava koja ispunjava uslove iz objavljenog poziva, a koju je dostavilo društvo Velehem-S Glamočani iz Laktaša. Agencija nije zaključila ugovor o kupovini nepokretnosti, a da li će on biti zaključen i koliko će novca Agencija izdvojiti za kupovinu nepokretnosti zavisi od ishoda pregovora koji će sevoditi u drugom krugu postupanja po javnom pozivu - rekli su u Agenciji.

Prema podacima iz privrednih registara pretežna djelatnost firme Velehem-S je proizvodnja sapuna i deterdženata, preparata za čišćenje i poliranje.

U 2017. je imala dva radnika i poslovala je sa dobiti od 245.000 KM.

Prvi javni poziv za kupovinu zgrade Agencija za bankarstvo raspisala je u septembru prošle godine, a jedina ponuda koju je dostavilo preduzeće Krajina je odbijena.

U javnom pozivu koji je raspisala u martu ove godine, Agencija je malo izmijenila uslove tako da je sada predviđen i drugi krug u kojem će se sa ponuđačima koji ispunjavaju uslove pregovarati o cijeni.

Agencija je navela da da planira da kupi novoizgrađenu ili poslovnu zgradu u izgradnji, koja sa svih strana ima slobodan prostor sopstvene parcele ili javne površine, sadrži 2.500 do 2.800 metara kvadratnih poslovnog prostora unutar zgrade i sopstveni parking prostor u površini od 400 do 500 kvadratnih metara te je udaljena do jednog kilometra od sadašnjeg sjedišta Agencije.

- U drugom krugu postupanja po ovom javnom pozivu se mogu voditi pregovori o cijeni, uslovima plaćanja i ostalim elementima vezanim za kupovinu nepokretnosti - navedeno je u oglasu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.