Izvor: Indikator | Četvrtak, 16.05.2019.| 09:23
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Vrijednost bitcoina svakodnevno raste - Spekulanti najavili da eBay uvodi trgovanje kriptovalutama

Ilustracija (Foto: youtube.com)
Cijene kriptovaluta ponovo lete u nebo, a pravo ludilo izazvale su spekulacije da bi jedan od najvećih online trgovaca eBay mogao uvesti trgovanje digitalnim kovanicama.

Cijene bitcoina premašile su 7.200 EUR, a samo u jednoj sedmici ova je valuta dobila na vrijednosti gotovo dvije hiljade EUR.

Posjetioci Consensus-a, trodednevne konferencije posvećene kripovalutama, u organizaciji Coindesk-a, jednog od najvećih medija u svijetu koji se bavi digialnim novcem i blockchainom, imali su priliku vidjeti reklamne panoe jednog od sponzora, internet veletrgovca eBay-a, koji "namiguje" da će se baciti na područje virutalnih valuta.

Prihvatanje kriptovaluta od trgovaca kao što je eBay bio bi veliki korak naprijed u identifikaciji kriptovluta kao pune alternative evru i dolaru.

Još nema zvaničnih saopštenja trgovca o ovome, ali po mišljenju mnogih, samo je pitanje vremena kada će se to desiti.

Visok rast kriptovaluta iznenadio je i najveće poznavaoce, jer je situacija na tržištu gotovo ružičasta.

Prošle sedmice, hakerski napad smanjio je promet na najvećoj svjetskoj kriptomjenjačnici Binance, Kina priprema mjere koje mogu u velikoj mjeri paralizirati tržište kriptoaluta u zemlji, a najbogatiji investitor na svijetu, Warren Buffett, ponovo je udario po bitcoinu.

To su vijesti koje bi, barem u svjetlu prethodnog iskustva, mogle uzrokovati pad cijena.

Uprkos tome, bitcoin i društvo ponovo su žiži, a njihova cijena je ponovo u usponu, iako je daleko od nekadašnjih rekorda.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.