Izvor: Klix | Četvrtak, 16.05.2019.| 15:50
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Euro-Asfalt dobio posao izgradnje testne staze na budućem aerodromu u Bihaću

Ilustracija (Foto: Jaromir Chalabala/shutterstock.com)
Uskoro se očekuje početak radova na testnoj poletnoj pisti budućeg aerodroma u Bihaću dužine 300 metara, a posao vrijedan 1,7 mil KM dobio je sarajevski Euro-Asfalt.

Na nedavno okončanom javnom pozivu Komisija za nabavke Grada Bihaća kao najboljeg ponuđača izabrala je tu firmu čija je ponuda iznosila 1.776.671 KM, što sa PDV-om iznosi 2.078.705 KM.

- Tenderska procedura je okončana, izabran je izvođač, prošli su svi rokovi za žalbu i sve je spremno za potpisivanje ugovora, ali čekali smo da sredstva budu operativna jer ne možemo bez sredstava stvarati obaveze. Odlukom Vlade FBiH od prošle sedmice stvoreni su formalno-pravni uslovi za potpisivanje ugovora i otpočinjanje radova na izgradnji testne poletno-sletne staze ukupne dužine 300 metara, a vrijednost radova je nešto veća od 2 mil KM - rekao je direktor JP Aerodrom Bihać Elvedin Sedić.

Od odobrenih 3,5 mil KM od Vlade FBiH, 1,5 mil KM ide na dalji postupak eksproprijacije prema planu koji je ranije dostavljen Ministarstvu prometa i komunikacija FBiH, što je neophodan preduslov za buduće radove na aerodromskoj pisti koja će u konačnici, prema projektu, biti duga 2.200, a široka 60 metara.

On se, govoreći o ukupno potrebnim finansijama za dovršetak aerodromskog kompleksa, ogradio riječima kako glavni projekt još uvijek nije finaliziran, za šta će trebati još dva mjeseca, ali se ipak odredio kada je riječ o iznosu.

- Negdje 60-70 miliona KM bit će neophodno za aerodrom, a s pristupnom cestom i mostom preko Une ukupan iznos bi bio 100 mil KM.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.