Izvor: eKapija | Srijeda, 15.05.2019.| 13:54
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Potpisan ugovor za regulaciju korita Janje - MG Mind izvodi radove vrijedne 6,13 mil KM

Ilustracija (Foto: Richard Thornton/shutterstock.com)
Ugovor o regulaciji korita rijeke Janje u vrijednosti oko 6,13 mil KM potpisan je u utorak, 14. maja, u Bijeljini sa ciljem da njegovom realizacijom budu spriječene poplave u bijeljinskom naselju Janja.

Ugovor su u ustanovi Vode Srpske potpisali direktor Jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Stefan Mitrović i predstavnici izvođača radova, preduzeća MG mind.

Mitrović je rekao da ovaj projekat finansira Svjetska banka sa 22 mil KM, i on je sastavni dio izgradnje Drinskog nasipa.

Prošle godine je obavljen tender za izvođenj​e radova na regulaciji korita rijeke Janje, međutim, napomenuo je Mitrović, građani Janje nisu podržali izgradnju trase Drinskog nasipa, njihove žalbe su proslijeđene u centralu Svjetske banke i na taj način je bilo spriječeno da krene izgradnja nasipa.

- Međutim, danas je Vlada Republike Srpske zajedno sa predstavnicima Svjetske banke i Grada Bijeljina, te predstavnicima Janje odlučila da izradi radove na regulaciji rijeke Janje u dužini 1,8 kilometara nizvodno od ušća rijeke Janje u Drinu - rekao je Mitrović novinarima nakon potpisivanja ugovora sa predstavnicima izvođača MG mind.

Radovi će, kaže Mitović, biti završeni do kraja godine i time će biti spriječene poplave u centru Janje. U okviru planiranih radova biće izgrađen i novi most na lokalnom putu na rijeci Janji koji se nalazi na toj dionici regulacije korita.

Radove, čiji je rok izvođenja kraj ove godine, nadzire konzorcijum koji čine HKP Banjaluka, IGH Zagreb i IGH Mostar.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.