Izvor: biznis.ba | Srijeda, 15.05.2019.| 12:37
Izdvojite članak Odštampajte vijest

FERK usvojio Revidirani nacrt odluke o izmjenama uvjeta za isporuku struje

Ilustracija (Foto: Vereshchagin Dmitry/shutterstock.com )
Regulatorna komisija za energiju u FBiH – FERK na jučerašnjoj redovitoj sjednici usvojila je Revidirani nacrt odluke o izmjenama i dopunama Općih uvjeta za isporuku električne energije.

Naime, FERK je u siječnju ove godine usvojio Nacrt odluke o izmjenama i dopunama Općih uvjeta za isporuku električne energije, a o njemu je održana i opća rasprava. Razmatrajući tada zaprimljene komentare zainteresirane javnosti, FERK je ocijenio kako je potrebno neke odredbe suštinski izmijeniti, odnosno dopuniti, te je pripremio Revidirani nacrt.

Opća rasprava o Revidiranom nacrtu odluke održaće se 23. maja u Mostaru, u prostorijama FERK-a.

Usvojen je i Nacrt pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o opskrbi kvalificiranih kupaca električnom energijom i postupku promjene opskrbljivača u cilju preciznije i lakše primjene pojedinih odredbi Pravilnika od svih sudionika u energetskom sektoru, priopćeno je iz FERK-a.

Radi se, između ostalog, o izmijeni i dopuni pojedinih odredbi pravilnika vezanih za zaključivanje ugovora o korištenju distribucijske mreže i ugovora o opskrbi električnom energijom i načina plaćanja preuzetih obveza po istim.

FERK će i o tom Nacrtu pravilnika održati opću raspravu 23. maja u Mostaru.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.