Izvor: eKapija | Srijeda, 15.05.2019.| 10:13
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Bingo postao ekskluzivni zastupnik britanske robne marke Tesco

Treći najveći maloprodajni lanac na svijetu, britanski Tesco, ušao je na tržište Bosne i Hercegovine u saradnji sa kompanijom Bingo.

- Od kraja aprila smo ponudu u našim policama proširili proizvodima odličnog omjera cijene i kvalitete iz asortimana robne marke Tesco s ciljem da našim potrošačima prvenstveno ponudimo novitete i proizvode koji nisu karakteristični za proizvodnju u Bosni i Hercegovini - kazala je za BiznisInfo Tatjana Paunoski, direktorica marketinga kompanije Bingo.

Kako je istakla Paunoski britanski lanac ne planira ulazak na bh. tržište.

- Obzirom da trgovački lanac Tesco ne planira ulazak na bh. tržište, dogovorena je saradnja za ekskluzivni plasman odabranih asortimana robne marke Tesco u našim trgovinama - rekla je Paunoski.

Inače, projekat je u početnoj fazi sa odabranim asortimanom slatkog programa, polugotovih i gotovih jela, hrane za kućne ljubimce i hemije, a proširenje asortimana u budućnosti će zavisiti od rezultata prodaje postignutih tokom testnog perioda.

Tesco je najveći britanski maloprodajni lanac i treći po veličini u svijetu, a Bingo u BiH trenutno ima blizu 200 prodajnih objekata.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.