Izvor: Tanjug/Beta | Srijeda, 15.05.2019.| 10:12
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Počela izgradnja kampusa kompanije NCR na Novom Beogradu, posao za 5.000 ljudi

NCR ulaže u Srbiju zbog dobre investicione klime, ali i odličnih radnika, poručio je u utorak, 14. maja, predsjednik i izvršni direktor te kompanije Majkl Hejford, na ceremoniji kojom je obilježen početak izgradnje najsavremenijeg tehnološkog kampusa NCR-a u Evropi.

Hejford je rekao da je kancelarija u Beogradu najveća njihova kompanija u svijetu i da u Srbiji imaju najviše zaposlenih, uključujući i kampus u Atlanti.

- Mislim da će to biti najlepša zgrada koju imamo u svijetu. Biće odlično mesto za rad, ali nas, kao kompaniju, ne čine naše zgrade, već ljudi - istakao je Hejford.

On je naveo da NCR ulaže u Srbiju zbog odlične investicione klime, ali i radnika, koji su energični, posvećeni, imaju odličnu radnu etiku.

U kampusu će raditi od 4.000 do 5.000 ljudi, a NCR je američka kompanija koja u Srbiji zapošljava najviše ljudi.

Kompanija NCR ima oko 34.000 zaposlenih i posluje u 180 zemalja. Kampus u Beogradu je drugi koji je u vlasništvu te američke kompanije, a prvi je u Atlanti gde joj je sedište.

U izgradnju tehnološkog kampusa biće investirano oko 90 mil USD. Zgrada kampusa će zauzimati površinu od oko 30.000 kvadrata i imaće dva sprata ispod zemlje za parking, prizemlje u kome će se nalaziti maloprodajni i ugostiteljski objekti i još sedam spratova poslovnog prostora.

Useljenje u kampus trebalo bi da bude krajem 2020. ili početkom 2021. godine.

Kompanija NCR kreira softverska rešenja i različite vidove tehničke podrške za klijente iz sektora finansija, maloprodaje, telekomunikacija i ugostiteljstva, a u Srbiji posluje od 2012. godine i zapošljava više od 3.000 ljudi.

Podsjetimo da je NCR otvorio centar i u Banjaluci.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.