Izvor: Klix | Srijeda, 15.05.2019.| 08:52
Izdvojite članak Odštampajte vijest

OSA BiH nabavlja sistem za praćenje telekomunikacija

Ilustracija (Foto: Monkey Business Images/shutterstock.com)
Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) BiH provodi nabavku sistema za praćenje telekomunikacija, piše u Informaciji o realizaciji višegodišnjih projekata u institucijama BiH, a koju je Parlamentarnoj skupštini BiH dostavilo Ministarstvo finansija i trezora BiH.

Kako je navedeno, u toku je realizacija projekata "Obnova voznog parka" i "Nabavka specijalne opreme", a raspoloživi novac za ove projekte na dan 1. oktobar 2018. iznosila su 2 mil KM.

Iz Ministarstva finansija i trezora BiH navode da nabavka specijalne opreme nije realizovana u skladu s planiranom dinamikom zbog specifičnosti ispitivanja tržišta, što podrazumijeva pronalaženje specijalne opreme koja može zadovoljiti tražene zahtjeve, osim toga odabir mogućih rješenja dugo traje jer je oprema vrlo složena i skupa, također proces nabavke dugo traje s obzirom na to da se oprema nabavlja iz inozemstva te zbog ograničenog iznosa finansijskih sredstava.

- U toku je provedba nabavke sistema monitoring telekomunikacija te će se najveći dio sredstava za nabavku specijalne opreme utrošiti u ovoj godini - piše u Informaciji Ministarstva finansija BiH koja je upućena Parlamentarnoj skupštini BiH 1. marta 2019. godine.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.