NavMenu

Agropanonka predstavila četiri nova traktora marke Mahindra na sajmu poljoprivrede u Novom Sadu

Izvor: eKapija Srijeda, 15.05.2019. 08:10
Komentari
Podeli
(Foto: eKapija)
Kompanija Agropanonka je na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, koji je otvoren u subotu 11. maja, predstavila četiri nova modela traktora marke Mahindra.

Naime, ova kompanija već više od dvije decenije u Srbiji prodaje traktore marke Belarus, a u saradnji sa MTZ fabrikom iz Minska 2011. godine je u Novom Sadu otvorila fabriku za sklapanje ovih traktora. Od 2007 godine Agropanonka postaje i generalni zastupnik Mahindra traktora, kompanije iz Indije koja je jedna od najvećih fabrika na svetu, sa proizvodnjom većom od 250.000 komada traktora godišnje.

- Sa Mahindrom sarađujemo već 12 godina i ove godine slavimo jubilej, pa ćemo imati i hiljaditog kupca Mahindra traktora. Dugo smo čekali da dobijemo traktore sa duplom vučom ispod 65 konjskih snaga, sa kojima ćemo biti mnogo više prisutni i imati mnogo više proizvoda koje ćemo moći da ponudimo svojim kupcima - rekao je Aleksandar Švonja, direktor prodaje kompanije Agropanonka.

On je za eKapiju rekao da se Agropanonka na sajmu poljoprivrede i ove godine predstavila na dva štanda.

- Na Belarus štandu imamo već neke ustaljene modele koje nudimo već poslednjih nekoliko godina, dok na štandu Mahindre, osim onih uobičajenih, imamo i četiri potpuno nova modela traktora. Naime, u Srbiji su nam falili ovakvi modeli sa duplom vučom, naročito ovi modeli od 50 i 60 konjskih snaga, pa stoga očekujemo da ćemo zaista imati uspjeha sa ovom linijom proizvoda, kako mi, tako i poljoprivrednici. Riječ je o zaista modernizovanim traktorima, sa četvorocilindrilnim motorom, 15 brzina napred i 15 brzina nazad, malom potrošnjom. Još jedna dobra strana ovih modela jeste njihova univerzalnost, jer se mogu koristiti u svim granama poljoprivrede - istakao je Švonja za eKapiju.

Predstavljanju novih modela Mahindra traktora prisustvovao je i Prakaš Vakankar (Prakash Wakankar), predstavnik kompanije Mahindra.

- Mahindra grupa počela je rad 1946. godine, kada je Indija postala nezavisna. Trenutno vrijedimo 21 mlrd USD, prisutni smo širom svijeta na svim kontinentima, sa više od 2.000 zaposlenih. Kada je riječ o poljoprivredi, naša vizija i misija su da omogućimo prospiritet. Prodali smo više od tri miliona traktora širom svijeta, kao i u Srbiji, a najveće tržište nam je svakako Indija. U Srbiji smo od 2007. godine i rastemo iz godine u godinu. Sada će srpskom tržištu biti dostupna još četiri nova modela, čiji je opseg 50 do 90 konjskih snaga, a svi imaju pogon na sva četiri točka.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.