NavMenu

Uskoro izgradnja zatvora u Bijeljini - Evaluacija tendera u završnoj fazi

Izvor: Capital Utorak, 14.05.2019. 15:38
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: sakhorn/shutterstock.com)Ilustracija
Ugovor za izgradnju zatvora u Bijeljini, koji će finansirati Evropska unija (EU) sa 5 mil KM, trebalo bi da bude potpisan u idućih 15 dana.

Delegacija Evropske unije (EU) u BiH raspisala je u februaru tender za izgradnju zatvora u Bijeljini koji će finansirati sa oko pet mil KM u okviru programa IPA za BiH.

Portparol Delegacije EU i specijalnog predstavnika EU u BiH Jamila Milović Halilović rekla je da je evaluacija tendera u završnoj fazi.

- Evaluacija još traje, stoga još nije odlučeno o najboljoj ponudi. Nakon završetka procesa evaluacije, najbolji ponuđač biće i javno objavljen u skladu sa procedurama EU. Očekuje se da će ugovor biti potpisan do juna 2019. U skladu sa uslovima tendera, građevinski radovi trajaće 12 mjeseci počev od zvaničnog početka radova - istakla je ona.

Prema podacima Delegacije EU dvije zainteresovane kompanije su posjetile Bijeljinu i obišle lokaciju na kojoj treba da bude građen zatvor.

Novi zatvorski kompleks biće zatvorenog tipa i njegovim završetkom biće okončan rad dosadašnjeg Kazneno – popravnog zavoda koji se nalazi u gradskom području Bijeljine.

Na lokaciji Golo Brdo, gdje je predviđena gradnja zatvora, već je izgrađen objekat za registraciju i pritvor.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.