NavMenu

Objavljen poziv za prijavu za certifikaciju objekata pogodnih za bicikliste

Izvor: eKapija Utorak, 14.05.2019. 10:34
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: PhotoAS/shutterstock.com)Ilustracija
Asocijacija za ekonomski razvoj REDAH iz Mostara pozvala je sve zainteresovane registrovane pravne subjekte da dostave svoje prijave za certifikaciju objekata pogodnih za bicikliste (Bike Friendly Standard).

- Bike Friendly je opšte poznat sinonim za usluge prilagođene biciklistima. Usluge označene Bike Friendly oznakom su objekti/servisi/atrakcije, itd. koji zadovoljavaju minimum standarda prilagođenih cikloturistima i njihovim potrebama, tj. subjekti koji su prepoznati po svom trudu da stvore ugodnu atmosferu za cikloturiste. Bike Friendly Standard je program kojim se, za potrebe cikloturizma, daje priznanje i certifikat pružateljima usluga koji, ispunjavajući uslove, podržavaju biciklističke vožnje, biciklistička putovanja i biciklistička turistička iskustva u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori - ističe se na sajtu asocijacije REDAH.

U zavisnosti od vrste objekata, servisa, atrakcija, te njihove veličine, Bike Friendly Standard (BFS) daje mogućnosti svim zainteresovanim da se priključe ovom procesu, te stvore pogodnije uslove u regiji za razvoj ovog specifičnog segmenta turističke ponude, te da ujedno promovišu svoje usluge te ostvare finansijsku dobit.

Registrovani subjekti koji žele da dostave svoje prijave mogu se prijaviti unutar neke od sljedećih kategorija Bike Friendly Standarda:

1. BFS za smještajne objekte, namijenjen je za različite kategorije smještaja: smještaj u poljoprivrednom/seoskom gazdinstvu, apartmani, pansioni, kuće za odmor, kampovi, moteli, hoteli i hosteli.

2. BFS za ugostiteljske objekte, u koje spadaju sljedeći ugostiteljski objekti: restorani, kafići, pubovi, slastičarne, benzinske stanice, trgovački centri itd.

3. BFS za turističke agencije, a namijenjen je turističkim agencijama, turističkim info centrima itd.

4. BFS za servisne stanice, u šta spadaju: servisi za popravku bicikla, servisi u sklopu trgovina bicikla, trgovačkih centara, auto servisa, servisi poljoprivredne mehanizacije.

5. BFS za javne garaže i parkinge uz prirodne i kulturne atrakcije, pješačke zone, muzeje, galerije, starogradske jezgre, pećine, rijeke, jezera, slapove itd.

Prijavne formulare i više informacija možete pogledati na ovom linku. Prijave se primaju do 25. maja 2019. godine.

Asocijacija za ekonomski razvoj REDAH je Regionalni tehnički sekretarijat za Bike Friendly Standard za područje Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Saobraćaj

Uskoro zajednički TAG uređaj - Potpisan memorandum o integraciji elektronske naplate cestarine između BiH i Srbije

U Beogradu je danas potpisan Memorandum o poslovnoj saradnji u cilju integracije sistema za elektronsku naplatu cestarine između Bosne i Hercegovine i Srbije. Ugovor su potpisali direktori javnih preduzeća JP Autoceste FBiH, Putevi Srbije i Autoputevi RS, Denis Lasić, Zoran Drobnjak i Nedeljko Ćorić. Svečanom popisivanju Memoranduma prisustvovao je i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Srbije Goran Vesić.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.